Μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα: Η Amazon περικόπτει κατά 100.000 υπαλλήλους το εργατικό δυναμικό της σε ένα τρίμηνο!

RAEng_Publications / pixabay
Freepen.gr - Η Amazon, ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες τεχνολογίας στον κόσμο, αποκάλυψε ότι τώρα προσλαμβάνει με τον πιο αργό ρυθμό από το 2019 και έχει περικόψει περισσότερους από 100.000 εργαζομένους παγκοσμίως το τρίμηνο του Ιουνίου, πιθανότατα λόγω της δραματικής οικονομικής επιβράδυνσης από το 2021 όντας η μεγαλύτερη μείωση εργατικού δυναμικού σε ένα τρίμηνο στην ιστορία της εταιρείας. Οι απολύσεις αποτελούν μέρος μιας αυξανόμενης τάσης για την προστασία της τελευταίας γραμμής στον κλάδο της τεχνολογίας. Οι περικοπές πιθανότατα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πρόσφατη πτώση των εσόδων της Amazon και στις ρόδινες προβλέψεις κερδών της για το τρίτο τρίμηνο, αν και έχασε ακόμη καθαρά 2 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο.

Όσο περισσότεροι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, τόσο πιο υγιής φαίνεται να είναι η εταιρεία όταν οι μέτοχοι εξετάζουν τα τριμηνιαία κέρδη και μάλλον είναι αναπόφευκτο να συνεχιστούν οι απολύσεις. Υπήρξαν περισσότερες από 30.000 περικοπές θέσεων εργασίας από εταιρείες τεχνολογίας στις ΗΠΑ μόνο τους τελευταίους μήνες και οι αιτήσεις ανεργίας έχουν σκαρφαλώσει στα υψηλά 8 μηνών.

Τα lockdown πανδημίας του Covid και οι επακόλουθοι έλεγχοι κινήτρων δημιούργησαν μια τεράστια τεχνητή ώθηση για εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon το 2020 και το 2021, αλλά το κίνητρο των 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχει κυκλοφορήσει από τις τσέπες των περισσότερων Αμερικανών και παγκοσμίως τα lockdown έκαναν απίστευτη ζημιά στην υπάρχουσα οικονομική σταθερότητα. Η ζήτηση για περιφερειακά αγαθά βρίσκεται σε απότομη πτώση καθώς ο πληθωρισμός στα είδη πρώτης ανάγκης συνεχίζει να αυξάνεται. Το 2022, η κρίση στασιμοπληθωρισμού οδηγεί σε επικείμενη καταστροφή της ζήτησης.

Αυτή η είδηση ​​έρχεται καθώς πολλές εταιρείες ανακοινώνουν απολύσεις και πάγωμα προσλήψεων. Η μητρική εταιρεία Google Alphabet Inc. θεσπίζει πάγωμα προσλήψεων. Η Apple επιβραδύνει τις προσλήψεις της φέτος. Η Coinbase μειώνει το 18% του προσωπικού της. Η Microsoft ανακοίνωσε επιβράδυνση προσλήψεων. Το Netflix έχει απολύσει τουλάχιστον 500 υπαλλήλους πρόσφατα, χωρίς να περιλαμβάνει περικοπές εργολάβων. Η Peloton απολύει πάνω από 2800 εργαζόμενους μέχρι στιγμής φέτος. Η διαδικτυακή μεσιτεία Robinhood απέλυσε το 9% του εργατικού της δυναμικού τον Απρίλιο. Το Twitter απομάκρυνε το 30% της ομάδας απόκτησης ταλέντων τον περασμένο μήνα, αλλά αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων. Η λίστα συνεχίζει και συνεχίζει.

Η απότομη ανατροπή από μόλις πριν από ένα χρόνο υπογραμμίζει την ταχεία φύση της οικονομικής ύφεσης και δείχνει επίσης πόσο εξαρτάται η βιομηχανία της τεχνολογίας από τους καταναλωτές που έχουν μεγάλα ποσά αναλώσιμου εισοδήματος. Όταν το οικονομικό περιβάλλον γίνεται στενό, οι εταιρείες Big Tech είναι μεταξύ των πρώτων που αισθάνονται την κρίση επειδή οι περισσότερες από αυτές προσφέρουν πολύ λίγα όσον αφορά τα απαραίτητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail