Το 69,3 τοις εκατό των Τούρκων αγωνίζεται να πληρώσει το φαγητό ενώ καμαρώνει...γεωτρύπανα

ΑFΡ
Freepen.gr - Η πλειονότητα των ανθρώπων στην Τουρκία δυσκολεύεται να πληρώσει το φαγητό καθώς το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης έχει επηρεάσει τα εισοδήματά τους, ανέφερε την Πέμπτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Gazete Duvar, επικαλούμενος τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από το Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Yöneylem.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ 28 Ιουλίου και 1ης Αυγούστου σε 2.400 άτομα σε 27 επαρχίες, το 69,3 τοις εκατό των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν για φαγητό ενώ το 26,5 τοις εκατό δήλωσε πως δε δυσκολεύεται να το κάνει.

Η έρευνα του Yöneylem έδειξε επίσης ότι το 53,8 τοις εκατό των Τούρκων δεν μπορεί να καλύψει τα καθημερινά του έξοδα, ενώ το 60,5 τοις εκατό δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων δήλωσε επίσης πως το εισόδημά τους είχε μειωθεί (69,5 τοις εκατό), τα χρέη είχαν αυξηθεί (64,8 τοις εκατό) και ότι ήταν σε κατάθλιψη λόγω οικονομικών δυσκολιών (65 τοις εκατό).

 
Όταν τους ρώτησαν: «Όταν σκέφτεστε την τρέχουσα κατάσταση της τουρκικής οικονομίας, ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση;» Το 50,5% των ερωτηθέντων απάντησε «Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», ενώ το 15,1 τοις εκατό απάντησε «οι υπουργοί Οικονομικών και η οικονομική γραφειοκρατία».

Όσον αφορά τα πιο σημαντικά προβλήματα στην Τουρκία, το 66,9% των συμμετεχόντων είπε ότι ήταν «η οικονομική κρίση και η έλλειψη παραγωγής», ενώ άλλοι πως ήταν «ο [υψηλός] πληθωρισμός, το υψηλό κόστος ζωής και οι οικονομικές δυσκολίες» (28,1 τοις εκατό). 
 
* πληροφορίες turkishminute.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail