WSJ: Η Ευρώπη βιάζεται να βγάλει περισσότερο πετρέλαιο από τη Ρωσία λόγω εμπάργκο

12019 / pixabay
Freepen.gr - Οι ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων στην Ευρώπη μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο για να το καταφέρουν πριν επιβληθεί το εμπάργκο τον Δεκέμβριο, γράφει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, στο πλαίσιο της απότομης αύξησης των προμηθειών καυσίμων από τη Ρωσία προς τις ασιατικές χώρες, οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς έσπευσαν επίσης να φορτώσουν δεξαμενόπλοια με ρωσικό πετρέλαιο. Η ανάγκη επιτάχυνσης των παραδόσεων επιδεινώνεται από την επικείμενη απαγόρευση της ασφαλιστικής κάλυψης για αποστολές πετρελαίου από τη Ρωσία, κάτι που θα καθιστούσε παράνομα οποιαδήποτε ταξίδια σύμφωνα με το διεθνές ναυτικό δίκαιο.

«Οι Έλληνες ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων, που ελέγχουν σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου στόλου, μετέφεραν περίπου το ήμισυ των συνηθισμένων ποσοτήτων ρωσικού πετρελαίου το Μάιο και τον Ιούνιο.

Η Lloyd's List Intelligence εκτιμά πως σε αυτούς τους δύο μήνες, τα ελληνικά πλοία πραγματοποίησαν 151 προσεγγίσεις σε ρωσικά λιμάνια στην Μαύρη και Βαλτική Θάλασσα, σε σύγκριση με τις 89 επισκέψεις για ολόκληρο το προηγούμενο έτος», εξήγησε η WSJ. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail