Ρουκέτα από Telegraph: Ο Scholz θα παραιτηθεί αν δε συνθηκολογήσει με τον Πούτιν

Foto: Βundesregierung/Κοall
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κινδυνεύει να χάσει τη θέση του εάν δεν «παραδοθεί» στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνει ο δημοσιογράφος Ντάνιελ Τζόνσον σε στήλη της Telegraph. Υποστηρίζει πως η Γερμανία βιώνει μια οξεία κρίση λόγω έλλειψης ενεργειακών πόρων, στην οποία το Βερολίνο εξαρτάται από τη Ρωσία.

"Ένα πραγματικό δράμα έχει διαδραματιστεί με την αναζήτηση των υπευθύνων για την καταστροφική απόφαση πριν από μια δεκαετία να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια, εξαιτίας της οποίας η Γερμανία εξαρτήθηκε πλήρως από τη Ρωσία. Η φήμη της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία κάποτε ήταν ειδωλολατρική, είναι τώρα κομματιασμένη ενώ τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων καταδικάζουν τον Όλαφ Σολτς επειδή απέτυχε να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια», γράφει ο Τζόνσον.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο σημερινός καγκελάριος, εκτός από λάθη στον ενεργειακό τομέα, δεν ήταν αρκετά σταθερός και στην εξωτερική πολιτική. Έτσι, ο Τζόνσον πιστεύει ότι ο Σολτς, προσπαθώντας να ευχαριστήσει τόσο το ΝΑΤΟ όσο και τη Ρωσία, εγκατέλειψε την Ουκρανία και δεν της παρέχει ουσιαστικά καμία βοήθεια. Αυτό μείωσε την αξιοπιστία του Βερολίνου, ενώ τα οικονομικά και ενεργειακά προβλήματα στη Γερμανία οδήγησαν στο γεγονός περισσότεροι Γερμανοί να αντιτίθενται στα επιθετικά μέτρα κατά της Μόσχας με τη δημόσια υποστήριξη προς το Κίεβο στη Γερμανία εξασθενεί.

"Είτε το Βερολίνο θα υποστεί μια ισχυρή οπισθοδρόμηση, συνοδευόμενη από την κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού, είτε θα συνθηκολογήσει με τον Πούτιν. Την περασμένη εβδομάδα, ο Σολτς και οι συνάδελφοί του χάρηκαν για την κατάρρευση του Μπόρις Τζόνσον. Αλλά ο Γερμανός καγκελάριος μπορεί κάλλιστα να αντιμετωπίσει το ίδιο εφιαλτικό σενάριο και η γοητεία του ίσως είναι βραχύβια», έγραψε ο Τζόνσον. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail