Η Ρωσία ζήτησε από τις SDF να παραδώσουν τον αυτοκινητόδρομο Μ4 στη ΒΑ Συρία στη Δαμασκό

Freepen.gr - Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων είχαν αρνηθεί ένα ρωσικό αίτημα να αποσύρουν τους μαχητές τους από ένα τμήμα του στρατηγικού αυτοκινητόδρομου Μ4 στη βορειοανατολική Συρία και να το παραδώσουν στον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA), ανέφερε το al-Mayadeen TV στις 24 Ιουλίου, επικαλούμενο πηγή εξοικειωμένη με το θέμα.

Ο Μ4 είναι η ραχοκοκαλιά μεταφοράς στη βορειοανατολική περιοχή καθώς ο αυτοκινητόδρομος συνδέει το Χαλέπι με τη Ράκα και την Αλ Χασάκα.

«Οι ρωσικές δυνάμεις ζήτησαν από τις SDF να εκκενώσουν ένα τμήμα του διεθνούς αυτοκινητόδρομου Μ4 κοντά στην πόλη Άιν Ίσα [στη βόρεια ύπαιθρο της Ράκα] και να το παραδώσουν στον SAA», είπε η ανώνυμη πηγή. «Η ηγεσία των SDF απέρριψε το ρωσικό αίτημα, το οποίο οδήγησε σε ένταση στην περιοχή».

Ένταση μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των SDF κοντά στην πόλη Ain Issa αναφέρθηκε πράγματι από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο, μαχητές των SDF πολιόρκησαν τη βάση της Ρωσικής Στρατιωτικής Αστυνομίας στην περιοχή για περίπου δύο ώρες.

Εκείνη την ώρα, μια ομάδα ντόπιων από την Αΐν Ίσσα διαμαρτυρόταν μπροστά από τη βάση για την έλλειψη οποιασδήποτε απάντησης από τη Ρωσία στις πρόσφατες επιδρομές τουρκικού πυροβολικού και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το ρωσικό αίτημα προς τις SDF πιθανότατα είχε σκοπό να εμποδίσει την Τουρκία να χρησιμοποιήσει την παρουσία της ομάδας κατά μήκος του Μ4 ως δικαιολογία για να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Ο τουρκικός στρατός προετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση κατά των SDF από το Μάιο. Από την άλλη πλευρά, η Μόσχα και η Δαμασκός καταβάλλουν πολλές προσπάθειες για να εμποδίσουν την Άγκυρα να υλοποιήσει τα στρατιωτικά της σχέδια.

Η άρνηση των SDF δείχνει ότι η ομάδα εξακολουθεί να είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τον έλεγχό της σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του εδάφους παρά την διαφαινόμενη τουρκική απειλή. Η ομάδα φαίνεται να είναι περισσότερο διατεθειμένη να χάσει το έδαφός της από την Τουρκία παρά να το παραδώσει στον SAA.


* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail