Αποκάλυψη από Τελ Αβίβ: Η Ρωσία εξαπέλυσε S-300 κατά αεροσκαφών μας το Μάιο!

Freepen.gr - Την Τρίτη, ο αρχηγός Άμυνας του Ισραήλ εξέδωσε μια αιφνιδιαστική παραδοχή σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία, ειδικά σε σχέση με τα κυριολεκτικά εκατοντάδες χτυπήματα που πραγματοποίησε η ισραηλινή αεροπορία σε στόχους στη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz περιέγραψε ένα περιστατικό τον Μάιο όπου ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη που επιχειρούσαν πάνω από τη Συρία ενεπλάκησαν και δέχθηκαν πυρά από ρωσική αντιαεροπορική συστοιχία . Είπε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι έχασαν τον στόχο τους, υποβαθμίζοντάς το ως "μεμονωμένο περιστατικό".

Το Reuters παρουσιάζει το πλαίσιο πίσω από την αποκάλυψη του Υπουργού Άμυνας Gantz ως εξής:

Αλλά το ισραηλινό κανάλι 13 TV ανέφερε ότι, στις 13 Μαΐου, μια ρωσική συστοιχία αεράμυνας S-300 πυροβόλησε ισραηλινά αεροσκάφη καθώς εκτελούσαν εξόδους στη Συρία - χωρίς να χτυπήσει κανένα.

«Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό», είπε ο Gantz σε συνέδριο που διοργανώθηκε από το Channel 13, όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει την αναφορά. Η ρωσική εκτόξευση έγινε όταν το αεροσκάφος «δεν ήταν πλέον κοντά», είπε.

Ο συριακός στρατός επιδιώκει τακτικά να αποκρούσει ισραηλινές επιδρομές μέσω των δικών του συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που παρέχονται από τη Ρωσία, αλλά η άνευ προηγουμένου πτυχή του επεισοδίου του Μαΐου είναι πως ήταν μια μονάδα S-300 που χειριζόταν ο ρωσικός στρατός στη Συρία που στόχευσε το ισραηλινό αεροσκάφος . Μπορεί να ήταν οι Ρώσοι που έδωσαν στις ισραηλινές δυνάμεις μια αυστηρή και τελευταία προειδοποίηση.

Ο Γκαντς, ωστόσο, στην ανταλλαγή απόψεών του την Τρίτη με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι ο στρατιωτικός-στρατιωτικός συντονισμός με τη Ρωσία για τη Συρία είναι «μια κατάσταση που είναι σταθερή αυτή τη στιγμή, νομίζω». Και πρόσθεσε: «Αλλά πάντα αναθεωρούμε αυτήν την ιστορία σαν να την ξεκινήσαμε μόλις τώρα». 
 

 
* με πληροφορίες από zerohedge

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail