RIA NOVOSTI: Έλληνας πολιτικός θέλει να δημιουργήσει ένα φιλορωσικό κίνημα

Οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν σε ένα ενιαίο μέτωπο για να σωθεί η Ελλάδα, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η εθνική ανεξαρτησία της χώρας και να δημιουργηθούν στρατηγικοί φιλικοί δεσμοί σε όλους τους τομείς με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη στο RIA Novosti σε δημοσίευμα του πρακτορείου που τιτλοφορείται: "Έλληνας πολιτικός θέλει να δημιουργήσει ένα φιλορωσικό κίνημα".

Το πρακτορείο σημειώνει πως ο Λαφαζάνης ήταν ένας από τους πολιτικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή στην αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος. Μαζί με τους συνεργάτες του αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ το 2015 σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά τη δραματική αλλαγή στην πολιτική πορεία της τότε κυβέρνησης δημιουργώντας τη Λαϊκή Ενότητα.

Τώρα ο πολιτικός δημιουργεί ένα νέο πολιτικό κίνημα «Εθνική Απελευθέρωση» και διαπραγματεύεται τη δημιουργία πολιτικού μετώπου με τη συμμετοχή εκείνων των δυνάμεων που αντιτίθενται στο σημερινό σύστημα στην Ελλάδα και θέλουν μια νέα πορεία, αναφέρει το κείμενο.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα ένα νέο κίνημα που θα αποκαταστήσει την εθνική ανεξαρτησία στη χώρα μας και η Ελλάδα θα πάψει να είναι στρατόπεδο δυτικών κέντρων. Αμφισβητούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει έχει μια νέα αυτόνομη πορεία, αποκλειστικά για το εθνικό μας συμφέρον», είπε ο Λαφαζάνης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι τώρα γίνεται συζήτηση με πλήθος πολιτικών και συλλόγων, και συγκεκριμένα συζητείται η συνεργασία με τον πρώην ευρωβουλευτή  Νότη Μαριά και το κόμμα του «Ελλάδα - Άλλος Δρόμος».

Δε θέλουμε και απορρίπτουμε την αντιρωσική πολιτική, την αντιρωσική ψύχωση. Δεν θέλουμε να επιβάλουμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με την οποία τίποτα δεν μας χωρίζει. Δεν έχουμε διαφωνίες με τη Ρωσία. Αγαπάμε τη Ρωσία", είπε ο Λαφαζάνης τονίζοντας όμως ότι δε θα μιλήσει για τη δημιουργία «ρωσόφιλου» κόμματος. 

"Επειδή θα υπάρξουν αμέσως κακοί που θα μας κατηγορήσουν ότι θέλουμε να αλλάξουμε την υποταγή στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια άλλη υποταγή - στη Ρωσία . Θέλουμε να έχουμε μια ανεξάρτητη χώρα που θα έχει φιλικές σχέσεις με όλο τον κόσμο", είπε.

Ο Λαφαζάνης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πολλά κοινά με τη Ρωσία σε επίπεδο πολιτισμού. 

"Η Ρωσία είναι μια δύναμη με βαθιά πολιτιστική παράδοση. Και αν εδώ κάποιοι κοντόφθαλμα απαγορεύσουν τα βιβλία του Ντοστογιέφσκι, του Τολστόι, απαγορεύσουν τις πολιτιστικές παραστάσεις από τη Ρωσία, απαγορεύσουν τα κινηματογραφικά έργα για να δείξουν πόσο υπάκουοι είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες και πώς αντιτίθενται στη Ρωσία., τότε αυτό είναι βαρβαρότητα, θα έχουμε επιστρέψει πίσω στο σκοτάδι».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail