Η ΕΕ θα αμβλύνει τις κυρώσεις στη Ρωσία – Reuters

Conmongt / pixabay
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να τροποποιήσει τις κυρώσεις της στη Μόσχα για να διευκολύνει το εμπόριο τροφίμων και λιπασμάτων, ανέφερε την Τρίτη το Reuters.

Οι αλλαγές θα επιτρέψουν στα κράτη της ΕΕ να ξεπαγώσουν τα κεφάλαια των κορυφαίων ρωσικών τραπεζών, οι οποίες μπορεί να απαιτηθούν για να μειώσουν τα σημεία συμφόρησης στο παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων και λιπασμάτων, εξήγησε το Reuters, επικαλούμενο προσχέδιο εγγράφου που έχει δει.

Το έγγραφο ανέφερε ότι τα κεφάλαια θα μπορούσαν να αποδεσμευτούν «αφού διαπιστωθεί πως τέτοια κεφάλαια ή οικονομικοί πόροι είναι απαραίτητοι για την αγορά, εισαγωγή ή μεταφορά γεωργικών και τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων σιταριού και λιπασμάτων», ανέφερε η υπηρεσία.

Οι αναθεωρημένες κυρώσεις θα βοηθήσουν επίσης στη διευκόλυνση των εξαγωγών τροφίμων από ρωσικά λιμάνια, τα οποία οι έμποροι είχαν σταματήσει να εξυπηρετούν παρά το γεγονός ότι οι εξαγωγές τροφίμων εξαιρούνταν ρητά από τις κυρώσεις, πρόσθεσε το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο.

Οι τροποποιήσεις αναμένεται να εγκριθούν την Τετάρτη και σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορούν Ρώσους δανειστές όπως η VTB, η Sovcombank, η Otkritie FC Bank, η Promsvyazbank και άλλοι.

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας λιπασμάτων και σιταριού στον κόσμο. Σύμφωνα με το Reuters, οι αλλαγές ακολουθούν την κριτική των αφρικανών ηγετών σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο που είχαν οι κυρώσεις στο εμπόριο κρίσιμων εμπορευμάτων. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail