Μεντβέντεφ: Αν η Ουκρανική Ηγεσία χτυπήσει την Κριμαία, θα καταστραφεί άμεσα και με σκληρό τρόπο!

AnnaIlarionova / pixabay
Freepen.gr - Η ηγεσία της Ουκρανίας θα βρεθεί αμέσως αντιμέτωπη με μια καταστροφή εάν τολμήσει να επιτεθεί στην Κριμαία, δήλωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Κάποιοι εκστατικοί αιματηροί κλόουν, που ξεπροβάλλουν με κάποιες δηλώσεις πότε πότε, προσπαθούν να μας απειλήσουν, εννοώ επιθέσεις στην Κριμαία και ούτω καθεξής», είπε σε συνάντηση με βετεράνους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη νότια πόλη Βόλγκογκραντ της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, οι συνέπειες τέτοιων ενεργειών της Ουκρανίας είναι προφανείς.

"Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια καταστροφή, πολύ γρήγορη και σκληρή, αμέσως. Δεν θα υπάρξει αποφυγή. Αλλά συνεχίζουν να προκαλούν τη γενική κατάσταση με τέτοιες δηλώσεις", τόνισε.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, το Κίεβο αργά ή γρήγορα θα δει ότι οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας - αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της χώρας - θα επιτευχθούν τελικά. Αλλά η ελπίδα για αυτό «είναι αρκετά αδύναμη καθώς συμπεριφέρονται ανεπαρκώς», σημείωσε. «Ατελείωτες προσπάθειες συνέχισης αυτής της εκστρατείας, όπως λέγεται σήμερα μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, θα οδηγήσουν προφανώς στην κατάρρευση του τρέχοντος πολιτικού καθεστώτος, παρά τις προσπάθειές τους να αντεπιτεθούν».

Χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση ως «μια πολύ δύσκολη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας». «Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι η χώρα θα βγει από αυτή τη δοκιμασία με αξιοπρέπεια, θα γίνει πιο δυνατή. Και θα πετύχουμε τους στόχους μας για χάρη της ανάπτυξης της χώρας μας», τόνισε.

* πληροφορίες TASS


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail