Ο Ζελένσκι εκμεταλλεύτηκε το θέμα του Lisichansk για να ζητήσει περισσότερα όπλα

Freepen.gr - Ο Volodymyr Zelensky εκμεταλλεύτηκε την υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από το Lysichansk για να υπαινιχθεί ότι το Κίεβο περιμένει νέες προμήθειες όπλων από τη Δύση.

Ανταποκριτής του RIA Novosti ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ότι τα συμμαχικά στρατεύματα είχαν ελέγξει το Lisichansk, την τελευταία πόλη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ που είχε ουκρανικά στρατεύματα και το απόγευμα της Κυριακής, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την απελευθέρωση της LPR. 

Το Γενικό Επιτελείο των ουκρανικών στρατευμάτων αναγνώρισε την απόσυρση των μονάδων τους από το Lysichansk μόνο μια μέρα αργότερα, το απόγευμα της Κυριακής. Αργότερα, το παραδέχτηκε και ο Ζελένσκι.

«Αν η διοίκηση του στρατού μας αποσύρει ανθρώπους από ορισμένα σημεία του μετώπου όπου ο εχθρός έχει τη μεγαλύτερη υπεροχή πυρός, συγκεκριμένα, αυτό αφορά το Lisichansk, αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: θα επιστρέψουμε χάρη στην τακτική μας, χάρη στην αύξηση της προμήθειας σύγχρονων όπλων», είπε ο Ζελένσκι στην ομιλία του.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail