Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν πυρήνες του ISIS μετά από θανατηφόρα επίθεση στον SAA

Στις 23 Ιουλίου, τρομοκράτες του ISIS επιτέθηκαν σε σημείο ελέγχου του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στα περίχωρα της πόλης al-Sukhnah στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς.

Οι τρομοκράτες στόχευσαν το σημείο ελέγχου με πολυβόλα, σκοτώνοντας δύο στρατιώτες και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους τρεις. Την ίδια ώρα, άλλοι πυρήνες του ISIS φέρεται να στόχευαν θέσεις του SAA και στο κοντινό όρος al-Amour.

Η επίθεση προκάλεσε σφοδρή απάντηση από τις Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις (VKS), των οποίων τα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών σε πυρήνες του ISIS και στα κρησφύγετα τους στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς στις 23 και 24 Ιουλίου. Τα αποτελέσματα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Η Συρία και η Ρωσία πιστεύουν ότι οι πυρήνες του ISIS στην κεντρική περιοχή όχι μόνο λαμβάνουν υποστήριξη από περιοχές που κατέχει ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ στις βορειοανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές, αλλά και εκπαιδεύονται εκεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail