Ο κόσμος ξυπνάει: Τα έχωσε χοντρά στον Ζελένσκι κορυφαίος παρουσιαστής του Fox!

Στο τελευταίο τεύχος της Vogue, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και η Πρώτη Κυρία Olena παρουσιάζονται ως ήρωες για τους δυτικούς αναγνώστες. Όσοι τα έβαλαν σε ένα από τα πιο διάσημα περιοδικά μόδας στον κόσμο προφανώς δεν ενδιαφέρονται να τερματίσουν τον πόλεμο, αλλά μάλλον να χειραγωγήσουν την πραγματικότητα και να επηρεάσουν το δυτικό κοινό και τους ηγέτες. Ωστόσο, ειδήμονες με επιρροή, όπως ο Tucker Carlson, δεν ανέχονται το «ψέμα», ούτε και οι χρήστες των social media.

Ahmed Adel, ερευνητής γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Olena Zelenska μίλησε για το πώς ο σύζυγός της δεν μπορούσε να δει τα παιδιά του από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου λόγω συνεχών ανησυχιών για την ασφάλεια και πόσο δύσκολο ήταν γι 'αυτόν και πόσο έχουν υποφέρει όλοι. Σε ξεχωριστή συνέντευξη για τη Vogue, ο Ζελένσκι είπε πώς «ανησυχούσε μέχρι να κινδυνεύει να αρρωστήσει» για την οικογένειά του και για «τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν τώρα στη χώρα μας, στα κατεχόμενα». Οι συγκινητικές του εξομολογήσεις συνοδεύονται από φωτογραφίες που έχουν προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις του κοινού, ως επί το πλείστον αρνητικές.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είναι συνεχώς στην τηλεόραση με στρατιωτική στολή: πράσινο μπλουζάκι, παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. Ακόμη και ξένους πολιτικούς υποδέχεται με αυτόν τον τρόπο, αλλά στο περιοδικό Vogue είναι όμορφα ντυμένος, πιασμένος χέρι χέρι με τη γυναίκα του. Ο Ζελένσκι είναι σαν χαμαιλέοντας με αυτόν τον τρόπο, ικανός να αλλάξει την εικόνα του ανάλογα με την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για να χειραγωγήσει το κοινό.

Η συνέντευξη του Ζελένσκι στο γνωστό περιοδικό έγινε δεκτή με χιούμορ από τους χρήστες των social media και έγινε αντικείμενο χλευασμού. Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων ήταν αρνητικά, η Vogue έχει ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό, δεδομένου ότι το περιοδικό κοστίζει 25 δολάρια. 

Προφανώς το κοινό-στόχος δεν είναι απλοί άνθρωποι.

Η ερώτηση περί ηθικής είναι εντελώς εκτός πλαισίου, καθώς η συνέντευξη της Vogue ήταν μια άσκηση χειραγώγησης. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης το κάνουν αυτό από την αρχή του πολέμου. Υπάρχει ένας τεράστιος κορεσμός ειδήσεων για την Ουκρανία και όλα κατευθύνονται προς το κοινό-στόχο. Η Vogue δεν ενδιαφέρεται για τα ήθη και την ηθική, αλλά μάλλον διασφαλίζει πως το κοινό της πιστεύει ότι είναι ηθικό και ηθικό, υποστηρίζοντας τυφλά τον Zelensky χωρίς να εξετάζει κριτικά τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, ειδικά κατά των μειονοτήτων της Ουκρανίας.

Ο παρουσιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, χλεύασε τη φωτογράφιση του Ζελένσκι στη Vogue, ενώ καταδίκασε επίσης το ποσό της οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει η Ουκρανία από τις ΗΠΑ. Ο παρουσιαστής τόνισε στις 27 Ιουλίου πως «η αυταρχική κυβέρνηση» του Κιέβου «χρειάζεται δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια», δηλαδή χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ, για να πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Στη συνέχεια, ο Carlson διάβασε την απάντηση του Zelensky στη New York Post, η οποία απέρριψε συγκαταβατικά τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό που έφτασε σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών. Είπε ότι σε σύγκριση με τις πολεμικές ρωσικές δυνάμεις, τις «απολύτως κοινοτικές αξίες» που προσπαθεί να υποστηρίξει η Ουκρανία, «ο πληθωρισμός δεν είναι τίποτα» και αποτελεί «δευτερεύον» θέμα.

"Πραγματικά; Ίσως για εσάς, κύριε Ζελένσκι, αλλά για τους Αμερικάνους, έχουν πραγματικά κάποιο νόημα επειδή οι χώρες μας δεν είναι ίδιες», είπε ο Κάρλσον αφού διάβασε τα σχόλια του Ζελένσκι στον αέρα.

«Γιατί δεν ασχολείσαι με τα δικά σου; Κι εμείς θα τρέξουμε τα δικά μας», είπε, καταλήγοντας ότι οι ηγέτες της Ουκρανίας «μας περιφρονούν πλήρως» και «θέλουν απλώς τα χρήματά μας.

«Δε νοιάζονται για τις Ηνωμένες Πολιτείες έστω και λίγο. Αυτό δεν είναι δημοκρατία...ενωμένοι στην αλληλεγγύη. Αυτό είναι απάτη», πρόσθεσε ο παρουσιαστής.

«Στη συνέχεια πήρε τη θεραπεία της Annie Liebovitz στο περιοδικό Vogue», συνέχισε ο Carlson, ονομάζοντας τη διάσημη φωτογράφο πίσω από το εξώφυλλο της Vogue του Zelensky. «Είναι όλα πολύ προσβλητικά για τους χιλιάδες Ουκρανούς που έχουν πεθάνει και για τους φορολογούμενους των ΗΠΑ που χρηματοδοτούν όλα αυτά».

Στη συνέχεια, ο Carlson τόνισε τον «σκληρό πόλεμο πληροφοριών» της Ουκρανίας και χρησιμοποίησε την προπαγάνδα με το «Ghost of Kyiv» ως παράδειγμα για το πώς η χώρα συνεχίζει να «ψεύδεται».

«Μπορούν να πουν ό,τι θέλουν, αλλά γιατί εξακολουθούμε να τους χρηματοδοτούμε;» ρώτησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail