Ο πόλεμος στην Ουκρανία ωθεί Αμερικανούς και Ισραηλινούς να ενώσουν τις δυνάμεις του ενάντια σε πυραύλους και drones

Η αμερικανική εταιρεία του ιταλικού Leonardo DRS ανακοίνωσε τον Ιούνιο τα σχέδιά της να αγοράσει την ισραηλινή εταιρεία RADA Electronics Industries.

Από: echedoros-a.gr

Η εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Γουίλιαμ Λιν, όπως αναφέρει το Defense News, οφείλεται εν μέρει στα διδάγματα που αντλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς η εταιρεία θέλει να βελτιώσει τις δυνατότητες των πελατών της να προστατεύουν τις ένοπλες δυνάμεις ενσωματώνοντας το ίδια συστήματα ραντάρ που παράγονται από την RADA.

Η RADA ειδικεύεται σε ελαφρά τακτικά ραντάρ για συστήματα αεράμυνας πολύ μικρής εμβέλειας, συστήματα ενεργητικής προστασίας οχημάτων και αντιμετώπιση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Αυτές οι δυνατότητες ήταν επομένως καθοριστικός παράγοντας για την αγορά καθώς η Leonardo DRS δεν διαθέτει προς το παρόν μονάδα κατασκευής ραντάρ.

Η Leonardo DRS ειδικεύεται στη βιομηχανία αμυντικών ηλεκτρονικών. Στην αμερικανική αγορά, είναι υπεύθυνη, για παράδειγμα, για την παραγωγή αντιαεροπορικών συστημάτων στο KTO Stryker (τύπου M-SHORAD) και την ενσωμάτωση του συστήματος ενεργητικής προστασίας Rafael Trophy στο Abrams. Και τα δύο αυτά συστήματα χρησιμοποιούν ελαφριά ραντάρ RADA.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για μια ακόμη σύγκρουση

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος Γουίλιαμ Λιν σε συνέντευξή του στο Defense News, «Ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει πόσο σημαντικά είναι τα μέτρα για την προστασία των ενόπλων δυνάμεων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται ήδη για μια άλλη σύγκρουση.

Τα ουκρανικά στρατεύματα ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να στήσουν ενέδρες στα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα χρησιμοποιώντας πυρομαχικά και εκτοξεύονται από τον ώμο». Ο Πρόεδρος Λιν τόνισε ότι οι ευκαιρίες που έχουν και οι δύο εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να αμυνθούν από παρόμοιες επιθέσεις σε έναν πιθανό μελλοντικό πόλεμο.

Εκτός από το σύστημα Trophy, που χρησιμοποιείται ήδη στα αμερικανικά Abrams, τα ραντάρ RADA χρησιμοποιούνται επίσης στα σετ Iron Fist, τα οποία αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται στο Bradley Infantry Fighting Vehicle και προηγουμένως αποφασίστηκε η ενσωμάτωσή τους με το ολλανδικό CV- 9035NL IFV.

Επομένως, ο συνδυασμός Leonardo DRS και RADA θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να παρέχουν συστήματα ενεργητικής προστασίας που θα μπορούσαν να εξοπλίσουν πολλούς πελάτες στην αμερικανική και ευρωπαϊκή αγορά.

Τα ραντάρ RADA με χαρακτηριστικές, μικρές κεραίες μακριού τοιχώματος χαρακτηρίζονται από συμπαγείς διαστάσεις και ικανότητα ανίχνευσης στόχων με πολύ χαμηλή ανακλαστική επιφάνεια, κάτι που είναι σημαντικό τόσο για σετ OPL πολύ μικρής εμβέλειας, όσο και για συστήματα αντι-UAV και ενεργά συστήματα προστασίας οχημάτων.

Κατά κανόνα, πολλές κεραίες παρέχουν κάλυψη 360 μοιρών. Αυτοί οι σταθμοί χρησιμοποιούνται όχι μόνο στις ΗΠΑ ή το Ισραήλ, αλλά και στην Ευρώπη, πιο συχνά σε συστήματα αντι-UAV. Η μεταφορά των δυνατοτήτων ραντάρ στο DRS θα αυξήσει επίσης την ικανότητα της μονάδας Leonardo των ΗΠΑ στον ηλεκτρονικό πόλεμο, που είναι επίσης σημαντική δυνατότητα κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Η RADA θα γίνει η ισραηλινή θυγατρική της Leonardo DRS όταν η συμφωνία κλείσει το τέταρτο τρίμηνο. Αξίζει να δοθεί προσοχή στον πολυεθνικό χαρακτήρα της συνεργασίας, γιατί μιλάμε για εξαγορά ισραηλινής εταιρείας από αμερικανική εταιρεία ιταλικής παραγωγής όπλων. Προφανώς, ωστόσο, μια τέτοια συνεργασία δίνει μια ευκαιρία για αποτελεσματική λειτουργία στην αμερικανική αγορά καθώς και σε άλλες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail