Λαβρόφ σε Δύση: Όσο στέλνετε όπλα στην Ουκρανία, τόσο δε θα τελειώνει ο πόλεμος

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε τη Δύση ότι η συνέχιση του εφοδιασμού της Ουκρανίας με προηγμένα όπλα θα παρατείνει μόνο τη σύγκρουση στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη, ο βετεράνος διπλωμάτης δήλωσε πως η θέση της Δύσης σχετικά με την Ουκρανία είναι «απολύτως αντιπαραγωγική και επιβλαβής».

Η «ενίσχυση» της Ουκρανίας με δυτικά όπλα θα οδηγήσει τη Ρωσία «να εκτελέσει περισσότερες αποστολές στο έδαφος», πρόσθεσε.

«Όσο περισσότερα όπλα στέλνονται στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει αυτή η σύγκρουση, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η αγωνία του ναζιστικού καθεστώτος, το οποίο υποστηρίζεται από δυτικές πρωτεύουσες», είπε ο Λαβρόφ, σχολιάζοντας τις κατηγορίες από Ουκρανούς και δυτικούς πολιτικούς που σχετίζονται με εμπορικό κέντρο στο Kremenchug, το οποίο φέρεται να χτυπήθηκε από ρωσικές δυνάμεις τη Δευτέρα.

Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε σε προηγούμενη δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με την οποία ο στρατός στόχευσε υπόστεγο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα και πυρομαχικά. Οι εκρήξεις που προκλήθηκαν πυρπόλησαν το εμπορικό κέντρο, το οποίο ήταν άδειο, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail