«Μετά την Ελλάδα εμπλέκεται και η Γερμανία για τον χάρτη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί»- τούρκικο δημοσίευμα

Οι συζητήσεις με τη φωτογραφία του αρχηγού του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, αυξάνονται…, γράφει η τουρκική Sozcu.

Από: echedoros-a.gr

Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε στον Ερντογάν και τον Μπαχτσελί, ο οποίος μοιράστηκε τη φωτογραφία του με τον χάρτη που του παρουσίασαν ενώ επισκεπτόταν το Ülkü Ocakları. Άλλη μια δήλωση ήρθε σήμερα από τη Γερμανία.

Ο χάρτης που κρατούσε ο ηγέτης του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε μια φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στο Twitter μετά την επίσκεψή του στο Ülkü Ocakları (Γκρίζοι Λύκοι) εξόργισε την Ελλάδα. Ενώ η φράση «το σύμφωνό μας στις θάλασσες» υπάρχει στον χάρτη, όπου παρουσιάζονται ελληνικά νησιά, όπως η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ρόδος και η Κρήτη, να ανήκουν στην Τουρκία.

Μετά την αντίδραση του ελληνικού κοινού και την πολύ σκληρή αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ακολούθησε ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ.

Ο Ράιχελ επέκρινε τη φωτογραφία του Μπαχτσελί.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη», είπε ο Ράιχελ.

Κάνοντας μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ράιχελ είπε: «Η θέση της Γερμανίας σε αυτό το θέμα είναι σαφής και ξεκάθαρη.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη», σημείωσε. 

sozcu.com.tr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail