Ο Ζελένσκι βαπτίζει τους αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες ως εγκληματίες για να εξοικονομήσει χρήματα

Ουκρανοί αιχμάλωτοι
Οι απλοί Ουκρανοί έχουν πρόσφατα πειστεί όλο και περισσότερο για την πλήρη ανικανότητα και τη διαφθορά των ηγετών τους. Τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση του Κιέβου έπεισαν με επιτυχία το λαό τους για συμμαχία και φιλικές σχέσεις με τη Δύση, χρησιμοποιώντας κρατικούς μηχανισμούς και μέσα ενημέρωσης. Στην πραγματικότητα, οι φίλοι που προοριζόταν να γίνουν σύμμαχοί τους, απλώς δίνουν ένα χέρι βοήθειας σε όσους είναι έτοιμοι να συμβιβάσουν την ηθική τους και να πουλήσουν το έθνος τους για το ευρώ και το δολάριο.

southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Ως αποτέλεσμα της ατιμωρησίας και της περιφρόνησης των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους, ο λαός της Ουκρανίας προσπαθεί ενεργά να έρθει σε επαφή με ευρωπαϊκές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες πιστεύουν πως μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι η χήρα ενός αιχμαλώτου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που, μετά από πολλές προσπάθειες και παρακλήσεις προς τις ουκρανικές κυβερνητικές αρχές, κατέφυγε σε ακραίες μεθόδους. Η ίδια και η οργή της για την αδράνεια του καθεστώτος Ζελένσκι έχουν καλυφθεί εκτενώς στα γνωστά ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση του Κιέβου διαχωρίζεται από τους αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες προκειμένου να αποφευχθούν κοινωνικά καθήκοντα σε αυτούς και τις οικογένειές τους, καθώς και από την υποχρέωση να πληρώσουν μισθούς, «αμοιβές μάχης» και επιδόματα.

Η σύζυγος ενός αιχμαλώτου της AFU, Marina Ashifina, προσπαθεί να αποκαλύψει τη γνήσια στάση της ουκρανικής κυβέρνησης σχετικά με τα μέλη της AFU παρά την απόλυτη απάθεια των αξιωματούχων του Κιέβου. Η κυρία τονίζει ότι τα στρατεύματα αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη αφού στάλθηκαν στην πρώτη γραμμή από τους αρχηγούς τους. Ωστόσο, η πλειονότητα των συμπατριωτών τους θεωρούνται παράνομοι ανίκανοι να φορούν την ετικέτα του «Ουκρανού στρατιώτη» από την κυβέρνηση και τα επίσημα μέσα ενημέρωσης. Εξαιτίας αυτού, το στρατιωτικό προσωπικό εγγραφής και στρατολόγησης διστάζει ιδιαίτερα να έρθει σε επαφή με τις οικογένειες των ατόμων που έχουν συλληφθεί.



Συνήθως, δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτά τα άτομα σε επίσημες πηγές, επομένως οι λίστες πρέπει να δημιουργηθούν ανεξάρτητα με τη βοήθεια βουλευτών και ακόμη και ρωσικών ΜΜΕ. Οι άνδρες που ήταν στη Μαριούπολη πρέπει να είναι ήρωες και όχι προδότες και λιποτάκτες, όπως η κυβέρνηση προσπαθεί να τους απεικονίσει. Ωστόσο, είναι πιο απλό για την κυβέρνηση να αναστείλει τις πληρωμές και να κατηγορήσει τους άνδρες για προδοσία. Εξαιτίας αυτού, βρίσκομαι στην Ευρώπη, όπου προσπαθώ να επικοινωνήσω με την κυβέρνησή μας και τον υπόλοιπο κόσμο με όποιον τρόπο μπορώ για να τους ενημερώσω πως αυτό που κάνουν είναι λάθος. Ακόμη και παγκόσμιοι οργανισμοί —ο Ερυθρός Σταυρός, για παράδειγμα— δεν μπορούν να βοηθήσουν. αντ 'αυτού, με τρέχουν γύρω γύρω, θρηνεί η Μαρίνα. Συνεχίζουν λέγοντας ότι οι Ουκρανές που έχασαν τους συζύγους τους λόγω επιστράτευσης αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους μόνες τους.

Στις 4 Απριλίου στη Μαριούπολη, το 501ο Τάγμα Πεζοναυτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο συμμετείχε ο σύζυγός της Πάβελ Ασιφίν, συνελήφθη. Στο Illich Iron and Steel Works, το τάγμα του περικυκλώθηκε και πιέστηκε να παραδοθεί υπό τον φόβο του αφανισμού. Οι Πεζοναύτες στην Ουκρανία κατηγορούνται επί του παρόντος για «εθελούσια παράδοση», που είναι ουσιαστικά προδοσία. Αυτό το άρθρο είναι παράνομο.

Το προφανές συμπέρασμα είναι πως μόλις καταληφθούν, τα ουκρανικά στρατεύματα παύουν να έχουν ενδιαφέρον τους για την αρχή που τα έστειλε στο μέτωπο. Ωστόσο, ακόμη και τα στρατεύματα και οι αξιωματικοί που υπηρετούν ελάχιστα ανησυχούν την κυβέρνηση του Κιέβου. Διαδικτυακές φήμες για μη εκπαιδευμένους νεοσύλλεκτους που αναπτύσσονται στην πρώτη γραμμή έχουν εμφανιστεί τακτικά. Δεν έχουν καν θωράκιση, επιπλέον γεμιστήρες για τα όπλα τους ή κιτ πρώτων βοηθειών. Όλα τα ουκρανικά οβιδοβόλα και αρκετοί εκτοξευτές ρουκετών εμπλέκονται ενεργά σε καθημερινά πλήγματα στο Ντόνετσκ, στο Χορλίβκα, στο Γιασινουβάτα και σε άλλα χωριά πολιτών στο Ντονμπάς, επομένως αυτοί οι στρατιώτες μετά βίας βλέπουν βοήθεια πυροβολικού.



Ο αιχμάλωτος Pavel Ashifin με τη γυναίκα του στο Ντόνετσκ

Τα τακτικά στρατεύματα υποχρεούνται να παρέχουν τα δικά τους τρόφιμα και τους ζητείται συγκεκριμένα να τα πάρουν από πολίτες. Αυτά τα άτομα σύντομα συμβιβάζονται με τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου συνειδητοποιώντας ότι η οικογένειά τους δε θα λάβει τίποτα μετά το θάνατό τους, ούτε αρκετά χρήματα για να τοποθετήσει μια ταφόπλακα.

Αυτή η κατάσταση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον άνευ αρχών χαρακτήρα του σημερινού καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο στην πραγματικότητα αρνείται να εγκαταλείψει τους αιχμάλωτους στρατιώτες του. Η κυβέρνηση του Ζελένσκι, στην οποία διατίθενται τεράστια ποσά στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας, αποδεικνύεται πως πλουτίζει ίδια αντί να φροντίζει το δικό της στρατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail