Η Κίνα ζητά «άμεση κατάπαυση του πυρός» στην Ουκρανία

glaborde7 / pixabay
Freepen.gr - Η Κίνα επιθυμεί μια «άμεση κατάπαυση του πυρός» στην Ουκρανία και την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τετάρτη ο πρεσβευτής της στις ΗΠΑ Qin Gang.

Μιλώντας στο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν στο Κολοράντο, ο Qin είπε ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία «ξεπέρασε» και προκάλεσε «πολλαπλές κρίσεις», συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ύφεσης, της εισροής μεταναστών και της έλλειψης ενέργειας και τροφίμων.

«Έτσι αυτό που ζητά η Κίνα είναι άμεση κατάπαυση του πυρός, επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να εμπλακούν, μεταξύ άλλων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ», είπε ο πρεσβευτής.

Κάλεσε τις πλευρές «να καθίσουν, να ηρεμήσουν για να βρουν μια διέξοδο από [το] δίλημμα» που θα βασίζεται «στην αρχή της ικανοποίησης των θεμιτών ανησυχιών του άλλου».

«Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε την ειρήνη και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στην Ευρώπη, η οποία θα πρέπει να είναι σταθερή, ολοκληρωμένη, ισορροπημένη, αποτελεσματική και βιώσιμη», είπε ο διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι αυτή τη θέση συμμερίζονται και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

Σύμφωνα με τον πρέσβη, το Πεκίνο πιστεύει ότι «η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστά» και πως «οι νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των χωρών πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη». 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail