Η Ζαχάροβα προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για απειλές κατά της Κίνας

Freepen.gr - Η Κίνα, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι φερέγγυα και μπορεί να αντέξει οικονομικά μια ανεξάρτητη πολιτική βασισμένη στην υπευθυνότητα και την πολυμέρεια, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις απειλές των ΗΠΑ κατά της Κίνας. 

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Κίνα θα πλήρωνε ακριβά εάν βοηθούσε τη Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε ότι οι ΗΠΑ, μαζί με δεκάδες συμμάχους, θα απαιτούσαν υψηλό τίμημα από την Κίνα εάν προμηθεύσει όπλα στη Ρωσία ή συμβάλει στην παράκαμψη των κυρώσεων. Τόνισε ότι οι Αμερικανοί δεν παρατηρούν ακόμη τέτοιες ενέργειες, αλλά παρακολουθούν στενά τη συμμόρφωση με το καθεστώς κυρώσεων.

"Θέλει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να κάνει το Πεκίνο να "πληρώσει βαρύ τίμημα"; Το πρόβλημα είναι ότι, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι φερέγγυα και μπορεί να αντέξει οικονομικά μια ανεξάρτητη πολιτική που βασίζεται σε μια υπεύθυνη και αληθινή πολυμερή προσέγγιση", η Ζαχάροβα έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail