Στερέψαμε από πρόθυμους αναλώσιμους - Η «Διεθνής Λεγεώνα» της Ουκρανίας αντιμετωπίζει έλλειψη νεοσύλλεκτων

stayerimpact / pixabay
Freepen.gr - Η «Διεθνής Λεγεώνα» της Ουκρανίας υποφέρει από έλλειψη νεοσύλλεκτων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της μονάδας Damien Magrou, ο οποίος μίλησε στο NBC News για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ξένοι μαχητές στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο Ολλανδός δικηγόρος που υπηρετεί επί του παρόντος ως δεκανέας στη λεγεώνα είπε πως «υπήρξε μια σταδιακή πτώση στον αριθμό των αφίξεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι η προσοχή στα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχει μετατοπιστεί αλλού και οι μαχητές με περισσότερα κίνητρα πήραν την απόφασή τους στην αρχή».

Ο Μάγκρου πρόσθεσε πως η στρατολόγηση, η φήμη και η συγκέντρωση κεφαλαίων έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τη «ρωσική παραπληροφόρηση» και ότι η λεγεώνα «εξερευνά δρόμους για να διευρύνει» τις προσπάθειές της για στρατολόγηση.

Το γεγονός ότι η Ουκρανία έχει πάρει τον κατήφορο και χάνει τη μια μάχη μετά την άλλη, προφανώς δεν παίζει κανένα ρόλο για τον Ολλανδό δικηγόρο και όψιμο δεκανέα!

Το πρακτορείο μίλησε με αρκετούς μισθοφόρους που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στη λεγεώνα, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους πολεμώντας στο πλευρό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πολλοί από τους ξένους μαχητές σημείωσαν ότι οι ελλείψεις προμηθειών, οι καθυστερήσεις στην παραλαβή όπλων από τη Δύση και η απογοήτευση για την επικοινωνία έχουν «προκαλέσει το πνεύμα τους» μετά από μήνες μάχης. Άλλοι παραπονέθηκαν πως οι αντιεπιθετικές στρατηγικές υπονομεύονταν συχνά από παλαιότερους Ουκρανούς διοικητές που επέμεναν να τηρούν απαρχαιωμένες τακτικές.

Επίσης, πληγώνουν το ηθικό τους, λένε οι μισθοφόροι, οι συνεχείς ρωσικοί βομβαρδισμοί. Ένας Αμερικανός που πολεμά για την Ουκρανία και έχει εμπειρία μάχης στη Μέση Ανατολή περιέγραψε τον ρωσικό βομβαρδισμό ως «το πιο κοντινό πράγμα που έχω δει ποτέ στην κόλαση».

«Η φαινομενική τυχαιότητα των επιθέσεων εντείνει την αίσθηση σε μερικούς ότι η επιβίωση μπορεί να οφείλεται σε καθαρή τύχη», ανέφερε η εφημερίδα.

Μια άλλη ομάδα μη Ουκρανών στρατιωτών που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων του Κιέβου είπε στο NBC ότι «ο αριθμός των ανθρώπων που είναι αναστατωμένοι και έχουν χαμηλό ηθικό έχει αυξηθεί, και αυτό οφείλεται εν μέρει στον τρόπο που οι Ρώσοι έχουν επιλέξει να πολεμήσουν». Υπολογίζεται από το Κίεβο πως η ουκρανική πλευρά μετρά από 100 έως 200 απώλειες την ημέρα στα χειρότερα σημεία του πολέμου. Οι βαριές απώλειες φέρεται να έχουν διαβρώσει το ηθικό στις τάξεις της «Διεθνούς Λεγεώνας», καθώς και σε άλλες μονάδες του ουκρανικού στρατού.

Ένας άλλος αποτρεπτικός παράγοντας για τους ξένους μαχητές, σύμφωνα με το NBC, είναι η θέση της Ρωσίας ότι τυχόν αιχμάλωτοι μη Ουκρανοί μαχητές θα αντιμετωπίζονται ως μισθοφόροι και όχι ως εχθρικοί μαχητές, όπως περιγράφεται στη Σύμβαση της Γενεύης. Αφού η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ επέβαλε θανατικές ποινές σε τρεις ξένους υπηκόους που αιχμαλωτίστηκαν στα πεδία των μαχών του Ντονμπάς, ορισμένοι ξένοι μαχητές στην Ουκρανία λένε τώρα ότι θα προτιμούσαν το θάνατο από τη σύλληψη. Ωστόσο, καμία από τις θανατικές ποινές δεν έχει εκτελεστεί ακόμη, καθώς εκκρεμούν προσφυγές των κατηγορουμένων.

Ένας στρατιώτης, βετεράνος του αμερικανικού στρατού, είπε στο NBC πως πάντα κρατά μια μικρή χειροβομβίδα κρυμμένη στο άτομό του, την οποία σχεδιάζει να πυροδοτήσει εάν κινδυνεύσει ποτέ να συλληφθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail