Εάν οι ΗΠΑ ανακηρύξουν τη Ρωσία ως χορηγό της τρομοκρατίας, η Ουκρανία θα πάψει να υπάρχει

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αναγνωρίσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας. Σε αυτή την περίπτωση, η Ουάσιγκτον θα μπορέσει να κατάσχει τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας και να επιβάλει ακόμη περισσότερες «κολασμένες κυρώσεις». Η απάντηση θα είναι η παύση της ύπαρξης της Ουκρανίας.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει τη Ρωσία χορηγό της τρομοκρατίας

Η Νάνσι Πελόζι, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, προειδοποίησε τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ότι το Κογκρέσο θα έθετε τη Ρωσία στη λεγόμενη λίστα των χορηγών της τρομοκρατίας, εάν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν το έκανε.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας δημοσίευσε ένα ψήφισμα για το σκοπό αυτό.

Μέχρι σήμερα, ο κατάλογος των ΗΠΑ με τους χορηγούς της τρομοκρατίας περιλαμβάνει: 

- Κούβα,
- Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ, γνωστή και ως Βόρεια Κορέα),
- Ιράν,
- Συρία.

Σύμφωνα με τη Just Security, τέτοιες χώρες υπόκεινται, μεταξύ άλλων, σε:

- περιορισμούς στην εξωτερική βοήθεια των ΗΠΑ,
- απαγόρευση εξαγωγής και πώλησης στρατιωτικών αγαθών,
- έλεγχο των εξαγωγών αγαθών διπλής χρήσης,
- διάφορους οικονομικούς και άλλους περιορισμούς.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές στους Αμερικανούς ειδικούς εάν αυτές οι κυρώσεις θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη Ρωσία, επειδή η Ρωσία ήδη ζει κάτω από βαριές αμερικανικές κυρώσεις.

Τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας θα μπορούσαν να κατασχεθούν

Το καθεστώς χορηγού τρομοκρατών θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για τα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κυβέρνησης, σημειώνει το δημοσίευμα. Τα περιουσιακά στοιχεία που πάγωσαν οι δυτικές τράπεζες μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέρχονται συνολικά σε περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να δημευθούν καθώς η Ρωσία θα χάσει την ασυλία των ξένων κυριαρχικών δικαιωμάτων στα δικαστήρια των ΗΠΑ τόσο για αξιώσεις όσο και για εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.


"Τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ενδέχεται να παρέχουν σημαντική μόχλευση σε οποιεσδήποτε μεταπολεμικές διαπραγματεύσεις διευθέτησης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν για αποζημίωση Ουκρανών θυμάτων της ρωσικής επιθετικότητας ή για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας", έγραψε ο συγγραφέας του άρθρου στο Just Security προτού καταλήξει στα εξής:

"Ο Υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν δεν πρέπει να ορίσει τη Ρωσία ως κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας. Και το αμερικανικό Κογκρέσο δεν πρέπει να επιδιώξει να του πιέσει το χέρι".

Το κανάλι Nezygar Telegram σημείωσε νωρίτερα πως ήταν η κατάσχεση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που μπορεί να προκαλέσει την αποκάλυψη στην Ουκρανίακι η χώρα να εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο χάρτη.

Εμπορικός αποκλεισμός όπως στην Κούβα

Σε ένα σχόλιο για το Pravda.Ru, ο Ilya Belous, ειδικός στη γεωπολιτική, συντάκτης του προγράμματος Soft Power, σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να εφαρμόσει άλλες σκληρές κυρώσεις, όπως, για παράδειγμα:

- απαγόρευση μεταφοράς χρημάτων από Ρώσους,
- εμπορικός αποκλεισμός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γιατί, «στην πραγματικότητα, αν αγοράσετε κάτι από τη Ρωσία ή πουλήσετε κάτι στη Ρωσία, τότε ενεργείτε ως χορηγός της τρομοκρατίας».

«Ως συνήθως, ωστόσο, οποιεσδήποτε νέες κυρώσεις θα βλάψουν περισσότερο τις δυτικές χώρες παρά τη Ρωσία», δήλωσε ο Ilya Belous.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τρομοκράτες

Σύμφωνα με τον ειδικό, είναι το καθεστώς του Κιέβου που φαίνεται να είναι τρομοκρατικό καθεστώς, επειδή το Κίεβο επιτίθεται σε οικισμούς στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ και τώρα στη Χερσώνα και στη Ρωσία».

Στο πλαίσιο της αμερικανικής μεθοδολογίας, «το συν αντικαθίσταται με το μείον, το μαύρο ξαναβάφεται σε λευκό και διεξάγεται μια προπαγανδιστική εκστρατεία για να πιστέψουν όλοι πως ο τρομοκράτης εδώ είναι η Ρωσία αλλά όχι η Ουκρανία».

Η απάντηση της Ρωσίας είναι να διαλύσει το καθεστώς του Κιέβου και να συνεργαστεί με αντιαμερικανικές δυνάμεις

Η απάντηση, σύμφωνα με τον Ilya Belous, είναι το καθημερινό συστηματικό άλεσμα της ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής, η αποναζιστικοποίηση και μια στιβαρή εκστρατεία εξωτερικής πολιτικής, όπως και κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής στην Τεχεράνη.

"Η Ρωσία δημιουργεί ένα νέο πόλο επιρροής, συγκεντρώνοντας τις χώρες που δε θέλουν να υποταχθούν στο δυτικό σύστημα. Το ουκρανικό καθεστώς σύντομα θα διαλυθεί και οι ευρωπαϊκές χώρες θα ζητήσουν ειρήνη, γιατί, πιθανότατα, θα αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση. Οι νέοι ηγέτες, που θα εμφανιστούν στην Ευρώπη, θα καταλάβουν ότι για να σώσουν την κατάσταση, πρέπει να μιλήσουν με τη Ρωσία και επιτέλους να αρχίσουν να αγοράζουν φθηνό φυσικό αέριο από αυτήν», είπε ο ειδικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail