Δυο «μπαμπάδες», μια βάφτιση και πολλοί Πόντιοι Πιλάτοι

Παρακολουθώντας τα ευτράπελα που δημιουργήθηκαν με τη βάφτιση των δυο μικρών παιδιών ενός γκέι ζευγαριού σε Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, γίνεται πλέον αντιληπτό πόσο κακό πράγμα είναι η ευθυνοφοβία σε αυτό τον τόπο. 

Από: newsbomb.gr - Bomber

Πέραν του γεγονότος ότι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος που τέλεσε το μυστήριο δεν έκρινε σκόπιμο μέχρι σήμερα να δώσει κάποια απάντηση για τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο αρμόδιος Μητροπολίτης εις τον οποίο υπάγεται ο ναός, δηλαδή ο Γλυφάδας Αντώνιος έκρινε σκόπιμο να πετάξει το μπαλάκι στον Ελπιδοφόρο αλλά και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις.

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος έστειλε λοιπόν μια επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο και αναφέρει πως δεν γνώριζε τίποτα και δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής τον οποίο μάλιστα εγκαλεί με επιστολή του στην Ιερά Σύνοδο για αντικανονικές ενέργειες στη Μητρόπολή του. Προσέξτε δεν καταδικάζει πουθενά, αυτό καθ’ εαυτό το μυστήριο με δυο «μπαμπάδες». Λέει απλά ότι δεν τον είχε ενημερώσει ο Ελπιδοφόρος για τη «σύνθεση» της οικογένειας. Δεν τον είχε ενημερώσει ότι τα παιδιά δεν ανήκουν «εις οικογένεια κατά τα θέσμια της Εκκλησίας». Θα μου πείτε, αν τον είχε ενημερώσει θα είχε απαγορεύσει την τέλεση του μυστηρίου;

Όχι, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από την επιστολή του Μητροπολίτη. Ο σεβασμιώτατος Γλυφάδας αναφέρει πως αν το ήξερε θα έθετε το θέμα εις την Ιερά Σύνοδο για να αποφασίσει εκείνη! Μιλάμε δηλαδή για τον ορισμό του Πόντιου Πιλάτου. «Εάν με είχε ενημερώσει, θα είχον αναφερθή εις την Ι. Σύνοδο, προκειμένου Αυτή να αποφασίσει επί του πρακτέου», καταλήγει στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Γλυφάδας. «Εμ τότε τι Δέσποτας είσαι;», θα ρωτήσει κάποιος κακεντρεχής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail