Πυρηνικός κίνδυνος για την Ευρώπη - Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν πολύ κοντά στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζιε

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει το μαζικό βομβαρδισμό του Energodar στην περιοχή Zaporozhye, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Yevhen Balitsky στο κανάλι του στο Telegram.

"Καταγράφηκαν τέσσερις επιθ΄σεις από την Ουκρανία. Αντικείμενα μη στρατιωτικής υποδομής και κατοικημένες περιοχές υπόκεινται σε βομβαρδισμό. Εκρήξεις σημειώνονται σε άμεση γειτνίαση με τις εγκαταστάσεις υποδομής του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, που δημιουργεί απειλές καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων ανθρωπογενών και έκτακτων καταστάσεων», έγραψε ο αξιωματούχος.

Σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν πλήγματα πυροβολικού από την αντίπερα όχθη του Δνείπερου και χρησιμοποιούν επίσης επιθετικά drones.

Ο Balitsky τόνισε πως αυτές οι ενέργειες απειλούν την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης εάν επηρεαστεί η υποδομή του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya.

Νωρίτερα την Τρίτη, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν κατοικημένες περιοχές του Energodar με δύο drones καμικάζι, το ένα εκ των οποίων καταρρίφθηκε από ρωσικά συστήματα αεράμυνας. 

Επιπλέον, χθες το βράδυ, UAV έριξαν δύο νάρκες διαμετρήματος 120 mm σε ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail