Ατυχίες για τους γαλλικούς Καίσαρες στην ανατολική Ουκρανία!

Ρώσοι στρατιωτικοί ρεπόρτερ μοιράστηκαν βίντεο που δείχνει ένα κατεστραμμένο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο όπλο Caesar που προμήθευσε η Γαλλία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Αυτός είναι ο πρώτος Καίσαρας που επιβεβαιώθηκε η καταστροφή του.

Το CAESAR (Camion Équipé d'un Système d'Artillerie) είναι ένα γαλλικό αυτοκινούμενο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο των 155 χλστ. Κατασκευασμένο από την εν μέρει κρατική εταιρεία κατασκευής όπλων Nexter Systems, το CAESAR είναι τοποθετημένο σε ένα εξάτροχο σασί φορτηγού. Το Howitzer μπορεί να εκτοξεύσει έως και έξι βολές ανά λεπτό και έχει εμβέλεια περίπου 42 χιλιομέτρων χρησιμοποιώντας οβίδες ERFB [εκτεταμένης εμβέλειας, πλήρους διάτρησης] και έως 55 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας βλήματα υποβοηθούμενα από πυραύλους.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία θα προμηθεύσει στην Ουκρανία πολλά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα CAESAR σε συνέντευξή του στο Ouest-France που δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου.

Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι περίπου 40 Ουκρανοί στρατιωτικοί θα εκπαιδευτούν στο CAESAR στη Γαλλία. Κάθε Howitzer χρειάζεται πλήρωμα πέντε έως έξι ατόμων. Έτσι, περίπου δύο δεκάδες γαλλικά οβιδοβόλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευμένους Ουκρανούς στρατιωτικούς. Τον Ιούνιο, ο ουκρανικός στρατός παρουσίασε τα γαλλικά οβιδοβόλα που είχαν αναπτυχθεί στην πρώτη γραμμή του Ντονμπάς.

Τον Ιούνιο, το τηλεοπτικό κανάλι France24 ανέφερε πως το Παρίσι έχει ήδη μεταφέρει 18 αυτοκινούμενα πυροβόλα CAESAR από τις βάσεις αποθήκευσης του γαλλικού στρατού στο Κίεβο. Η Γαλλία πρόσφατα υποσχέθηκε να προμηθεύσει τη χώρα με επιπλέον έξι CAESAR καθώς και με έναν «σημαντικό αριθμό» τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού VAB.

Στις 22 Ιουνίου, ο Γάλλος δικηγόρος και πολιτικός Regis de Castelnau αποκάλυψε ότι δύο CAESAR είχαν πέσει στα χέρια του ρωσικού στρατού. Τότε, ο Regis είπε πως ο ρωσικός στρατός μετέφερε τα οβιδοβόλα στο εργοστάσιο Uralvagonzavod στο Nizhny Tagil, το οποίο αναπτύσσει και παράγει άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και οβίδες, προς μελέτη.

Το Donbass Insider ανέφερε στις 6 Ιουλίου ότι Ουκρανοί αξιωματικοί πούλησαν δύο αυτοκινούμενα οβιδοβόλα CAESAR γαλλικής κατασκευής στη Ρωσία. Οι ισχυρισμοί επαναλήφθηκαν αργότερα από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Τα Caesar χρησιμοποιούνται ενεργά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή στην Ανατολική Ουκρανία. Ωστόσο, δεν χτυπούν μόνο εχθρικούς στρατιωτικούς στόχους, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης για να βομβαρδίζουν αμάχους στο DPR και στο LPR.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail