Ο Ζελένσκι απέρριψε το ενδεχόμενο εδαφικών παραχωρήσεων υπέρ της Ρωσίας [κι ας τα έχασε στην πράξη]

Freepen.gr - Το Κίεβο δεν είναι έτοιμο για εδαφικές παραχωρήσεις υπέρ της Ρωσίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο CNN κι ενώ έχει χάσει μέχρι σήμερα περίπου το 1/4 της εδαφικής επικράτειας της χώρας.

«Οι Ουκρανοί δεν είναι έτοιμοι να παραδώσουν τη γη τους, να συμφωνήσουν ότι αυτά τα εδάφη ανήκουν στη Ρωσία», είπε ο Ζελένσκι.

Σημείωσε πως το Κίεβο επαναλαμβάνει συνεχώς αυτή τη θέση και υποσχέθηκε ότι είναι έτοιμος να αποδείξει τη δέσμευσή του σε αυτήν.

Αυτό που δεν είπε ο Ζελένσκι είναι το πως οι Ρώσοι θα του δώσουν πίσω πχ τη Μαριούπολη ή τη Χερσώνα που ήρθαν στον έλεγχό τους μετά από χρονοβόρες και αιματηρές μάχες. Ο Ζελένσκι βλέπει κάμερες κι εξακολουθεί να υποδύεται τον πρόεδρο με τραγικό απολογισμό για την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail