Η ιρανική σημαία υψώθηκε σε πόλη που ελέγχεται από τους Κούρδους στο Χαλέπι - Μήνυμα προς την Τουρκία

Στις 13 Ιουλίου, μια ιρανική σημαία υψώθηκε πάνω από έναν πύργο επικοινωνίας στην κεντρική πόλη Τελ Ριφάατ στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου της Συρίας.

Το Τελ Ριφάατ ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων. Ωστόσο, ο Συριακός Αραβικός Στρατός είναι γνωστό ότι αναπτύσσεται εντός και γύρω από την πόλη. Συριακές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν είναι επίσης παρούσες κοντά στο Tell Rifaat, κυρίως στις σιιτικές πόλεις Nubl και al-Zahraa.

Παραμένει ασαφές ποιος ακριβώς ύψωσε την ιρανική σημαία πάνω από το Tell Rifaat. Ωστόσο, η κίνηση πρέπει να έχει εγκριθεί από τις SDF.

Η ιρανική σημαία προκάλεσε τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία μαχητές στην κατεχόμενη περιοχή του Αφρίν, οι οποίοι βομβάρδισαν την πόλη με οργή. Τοπικές πηγές στην πόλη δεν ανέφεραν θύματα ή υλικές απώλειες ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού.

Η Τελ Ριφάατ ήταν μία από τις δύο πόλεις που ονομάστηκαν από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως κύριοι στόχοι οποιασδήποτε νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, με την άλλη πόλη να είναι η Μανμπίτζ, η οποία βρίσκεται επίσης στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail