Ο Γιανουκόβιτς προέτρεψε το Κίεβο να σταματήσει να λέει ψέματα για "νίκες"

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κάλεσε τις σημερινές ουκρανικές αρχές να σταματήσουν να λένε ψέματα για συνεχείς «νίκες» και να αρχίσουν να αξιολογούν επαρκώς την κατάσταση στη χώρα, ακούγοντας τις απόψεις των πολιτών. 

"Όλοι γνωρίζουν ότι η σημερινή ουκρανική κυβέρνηση είναι άπειρη και ριψοκίνδυνη. Και, φυσικά, δεν μπορεί να τεθεί θέμα άνευ όρων εμπιστοσύνης σε αυτήν, ακόμη και αν δεν υπάρχουν εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης. Αλλά η συνεχής αυτή στάση από την πλευρά των αρχών απλώς επιταχύνει την πτώση της, επιδεινώνει την κατάσταση και οδηγεί σε περιττή ταλαιπωρία και θύματα μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των αμάχων και απειλεί το μέλλον της Ουκρανίας όπως την ξέρουμε και την αγαπάμε», είπε σε δήλωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του δικηγόρου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρώην πρόεδρος πιστεύει ότι «οι προσπάθειες να βρεθούν αυτοί που ευθύνονται για το γεγονός πως η ζωή στη χώρα επιδεινώνεται σταθερά από το 2014 θα καταλήξουν στο ότι φταίει οποιοσδήποτε, αλλά όχι οι αρχές». 

«Αυτή η απάντηση δεν θα ταιριάζει στην κοινωνία και θα οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και, τελικά, σε μια καταστροφή. Ίσως λοιπόν αξίζει να αλλάξει αυτή η αδιέξοδη προσέγγιση στην πολιτική πληροφόρησης; Ίσως σταματήσουμε να λέμε ψέματα για συνεχείς "νίκες", ενώ η κατάσταση στη χώρα δείχνει κάτι εντελώς διαφορετικό;» αναρωτιέται ο Γιανουκόβιτς. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail