Τα «δυτικά» ΜΜΕ κάνουν ό,τι μπορούν για να παρατείνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία προχωρά σαφώς υπέρ της Ρωσίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο με τρομάζουν οι ανίκανοι χαρακτηρισμοί στα «δυτικά» μέσα ενημέρωσης για τις παρελθούσες και τις τρέχουσες επιχειρήσεις σε αυτόν τον πόλεμο.

moonofalabama.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Σκεφτείτε αυτόν τον χάρτη της 21ης ​​Ιουνίου της μάχης του Lysichansk καθώς αναπτυσσόταν. Η πρώτη γραμμή εκτεινόταν σε 125+ χιλιόμετρα (78 μίλια).


Δεκατέσσερις μέρες μετά και ο χάρτης μοιάζει με αυτό.


Η πρώτη γραμμή μειώθηκε στα 25 χιλιόμετρα (15 μίλια). Την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του «απελευθέρωσαν» 184 τετραγωνικά χιλιόμετρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Όταν ήμουν στον στρατό, το τάγμα των αρμάτων μου αναμενόταν να λειτουργήσει σε μια γενική γραμμή μετώπου πλάτους πέντε χιλιομέτρων (3 μίλια). Αυτό ήταν φυσικά απλώς ένας εμπειρικός κανόνας ανάλογα με το έδαφος και άλλες συνθήκες. Αλλά μπορούμε να περιμένουμε ότι μια Ρωσική Τακτική Ομάδα Τάγματος (BTC) έχει παρόμοιες ικανότητες κάλυψης πρώτης γραμμής.

Η Ρωσία χρειαζόταν περίπου 25 BTC για να καλύψει την πρώτη γραμμή στις 21 Ιουνίου. Τώρα χρειάζεται μόνο 5 BTC για να καλύψει την τρέχουσα γραμμή. Υπήρχαν και πρόσθετα εφεδρικά στρατεύματα και ορισμένα BTC εναλλάσσονται καθώς έρχονται ξεκούραστα, όπως τους διέταξε ο πρόεδρος της Ρωσίας να κάνουν:

Ο Σόιγκου είπε στον Πούτιν ότι «η επιχείρηση» ολοκληρώθηκε την Κυριακή αφού τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Lysychansk, το τελευταίο προπύργιο των ουκρανικών δυνάμεων στο Λουχάνσκ.

Ο Πούτιν, με τη σειρά του, είπε πως οι στρατιωτικές μονάδες «που συμμετείχαν σε ενεργές εχθροπραξίες και πέτυχαννίκη» στο Λουχάνσκ «πρέπει να ξεκουραστούν, να αυξήσουν τις μαχητικές τους ικανότητες».

Σε μια ή δύο εβδομάδες, αυτά τα BTC που τώρα ξεκουράζονται και ανεφοδιάζονται θα επιστρέψουν. Θα δημιουργήσουν ένα νέο κλοιό γύρω από το Siversk και ίσως το Bakhmut, θα αποδεκατίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις μέσα σε αυτό για να καταλάβουν στη συνέχεια ολόκληρη την περιοχή.

Παρά αυτή την προφανή πορεία προόδου για τη ρωσική πλευρά, οι τίτλοι του Associate Press:

Το υψηλό κόστος των κερδών της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να περιορίσει τη νέα πρόοδο

Η μόνη υποτιθέμενη απόδειξη του υψηλού ρωσικού κόστους είναι οι ισχυρισμοί ενός «στρατιωτικού αναλυτή στην Ουκρανία», ο οποίος ισχυρίζεται ότι ορισμένες ρωσικές μονάδες έχασαν τους μισούς στρατιώτες τους. Δεν έχω δει τίποτα που να υποστηρίζει έναν τέτοιο ισχυρισμό.

Ο συγγραφέας του AP προσθέτει στη συνέχεια αυτό:

Το περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό ανάγκασε τους Ρώσους διοικητές να αποφύγουν τις φιλόδοξες προσπάθειες να περικυκλώσουν μεγάλες περιοχές στο Ντονμπάς, επιλέγοντας μικρότερους ελιγμούς και βασιζόμενους σε βαριά φράγματα πυροβολικού για να αναγκάσουν αργά τους Ουκρανούς να υποχωρήσουν.

Σας παρακαλούμε. Δείτε τους παραπάνω χάρτες. Τι έκανε μόλις η Ρωσία; Είχε κάνει μια φιλόδοξη προσπάθεια να περικυκλώσει ένα μεγάλο are στο Donbas και πέτυχε με την προσπάθεια σε λίγες μόνο μέρες. Ο ουκρανικός στρατός πέταξε ό,τι είχε διαθέσιμο στο καζάνι και έχασε χιλιάδες άντρες, ενώ ο ρωσικός στρατός απέφυγε τους άμεσους άνδρες εναντίον ανδρών που πολεμούσαν για να ελαχιστοποιήσουν τις δικές του απώλειες.

Έτσι, ενώ οι Ουκρανοί θα επωφεληθούν επίσης από τη συντομότερη πλέον γραμμή του μετώπου, έχουν χάσει πολλούς στρατιώτες και εγκατέλειψαν πολύ εξοπλισμό τις τελευταίες εβδομάδες ώστε θα δυσκολευτούν να δημιουργήσουν εφεδρεία.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν είναι σε θέση να επαναλάβουν τη διαδικασία ξανά και ξανά.

Τα κομμάτια Copium όπως αυτό του AP έχουν σκοπό να ισχυριστούν ότι η Ουκρανία μπορεί ακόμα να κερδίσει τον πόλεμο και αξίζει ευρεία υποστήριξη για να το πετύχει.

Η πραγματικότητα του πεδίου της μάχης μιλάει ενάντια σε αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση η Ουκρανία να αποκτήσει υπεροχή έναντι του ρωσικού στρατού. Καμία παράδοση όπλου δε θα βοηθήσει.

Ναι, το πυροβολικό σύστημα HIMARS, που κατευθύνεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, μπορεί να χτυπήσει άσχημα καμουφλαρισμένες ρωσικές αποθήκες όπλων μερικά χιλιόμετρα πίσω από την πρώτη γραμμή, όπως έκανε σε δύο περιπτώσεις μέχρι τώρα. Όμως η Ρωσία δεν έχει έλλειψη πυρομαχικών και θα λάβει αντίμετρα για την καλύτερη προστασία της. Οι λειτουργικοί στρατοί προσαρμόζονται πάντα σε τέτοιες προκλήσεις.

Οποιαδήποτε παράταση του πολέμου θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερους θανάτους Ουκρανών στρατιωτών, περισσότερους τραυματίες που θα χρειαστούν φροντίδα και περισσότερη καταστροφή. Το μόνο λογικό πράγμα που μπορεί να γίνει τώρα είναι να πιέσουμε τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και να παραδεχτεί την ήττα των στρατευμάτων του.

Είναι πολύ καλύτερο να συνθηκολογήσουμε τώρα αντί να περιμένουμε τον Τσετσένο ηγέτη Ραμσάν Καντίροφ να έρθει στο Κίεβο και να τον αναγκάσει να το κάνει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail