Χερσώνα και Ζαπορόζιε προχωρούν τις διαδικασίες για δημοψήφισμα ένταξης στη Ρωσία

Sergei Μalgavkο / ΤΑSS
Freepen.gr - Μια επταμελής εκλογική επιτροπή με σκοπό τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσία δημιουργείται στην περιοχή Χερσώνα, ανακοίνωσε το Σάββατο η υπηρεσία Τύπου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής.

«Σύμφωνα με το διάταγμα της 22ας Ιουλίου 2022 του επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της Περιφέρειας Χερσώνας, δημιουργείται εκλογική επιτροπή της Περιφέρειας Χερσώνα με επτά μέλη με τριετή θητεία και γίνονται δεκτές υποψηφιότητες», σημειώνει η δήλωση. Διευκρινίζεται πως η επιτροπή συγκροτείται και για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της Περιφέρειας Χερσώνα στη Ρωσία.

Η υπηρεσία Τύπου τόνισε ότι οι κάτοικοι της απελευθερωμένης περιοχής Χερσώνα έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους για το μέλλον της. «Σύμφωνα με την παγκόσμια πρακτική, [η Περιφέρεια της Χερσώνας] θα το εδραιώσει αυτό μέσω εκλογών και δημοψηφισμάτων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι υποψηφιότητες για την εκλογική επιτροπή μπορούν να γίνουν από ομάδες πολιτών και άλλες οργανώσεις.

Το Σάββατο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιφέρειας Zaporozhye Yevgeny Balitsky υπέγραψε επίσης διάταγμα για τη δημιουργία εκλογικής επιτροπής για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσία.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail