«Τα δυτικά όπλα δε θα αλλάξουν την έκβαση στην Ουκρανία»

Alexandra_Koch / pixabay
Freepen.gr - Τα όπλα που συνεχίζουν να στέλνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην Ουκρανία δεν θα έχουν αντίκτυπο στην έκβαση της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ σε συνεδρίαση την Τρίτη.

«Οι στόχοι της Ρωσίας θα επιτευχθούν παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Δύση παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία», δήλωσε ο Πατρούσεφ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, FSB, σε μια συνάντηση εθνικής ασφάλειας στην πόλη Khabarovsk της μακρινής ανατολής.

Ο αξιωματούχος είπε πως η επιχείρηση προκλήθηκε από μια ολόκληρη σειρά απειλών που οι εξελίξεις στην Ουκρανία «έθεσαν όχι μόνο στην ασφάλεια της Ρωσίας αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο». Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας προσδιόρισε τη διάδοση της νεοναζιστικής ιδεολογίας και τα ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια που συνδέονται με το Πεντάγωνο ως παραδείγματα τέτοιων απειλών.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η επιχείρηση ξεκίνησε για να «αποστρατιωτικοποιήσει» την Ουκρανία και επίσης για να προστατεύσει τον λαό των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, την ανεξαρτησία των οποίων η Ρωσία αναγνώρισε τον Φεβρουάριο. Η Ρωσία δεν είχε άλλες επιλογές για τον τερματισμό της πολυετούς αιματοχυσίας στο Ντονμπάς, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας το Μάρτιο, λιγότερο από ένα μήνα μετά την έναρξη της στρατιωτικής δράσης.

Στα τέλη Ιουνίου, ο Πούτιν είπε ότι οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είχαν αλλάξει. Ο τελικός στόχος είναι «η απελευθέρωση του Ντονμπάς, η προστασία αυτών των ανθρώπων και η δημιουργία συνθηκών που θα εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας. Αυτοί είναι» , είπε στο Ασγκαμπάτ του Τουρκμενιστάν, κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού του στο εξωτερικό από τον Φεβρουάριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail