Η Ινδία επιβάλλει περιορισμούς στις εξαγωγές αλεύρου και δημητριακών από σιτάρι

FarkhodVakhob9TJK9 / pixabay
Η κυβέρνηση της Ινδίας επιβάλλει περιορισμούς στις εξαγωγές αλεύρου και δημητριακών από τις 12 Ιουλίου, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Εξωτερικού Εμπορίου του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας.

«Δεδομένου ότι η παγκόσμια διακοπή της προσφοράς σιταριού και αλεύρου σίτου έχει φέρει πολλούς νέους παίκτες και έχει οδηγήσει σε διακυμάνσεις των τιμών και πιθανά προβλήματα ποιότητας, είναι κρίσιμο να διατηρηθεί η ποιότητα των εξαγωγών αλεύρου σίτου της Ινδίας. Έτσι, η κεντρική κυβέρνηση προχωρά σε τροποποιήσεις της πολιτικής εξαγωγών αλεύρου σίτου. Η πολιτική εξαγωγής αλεύρου σίτου παραμένει δωρεάν, ωστόσο, οι εξαγωγές θα υπόκεινται στις συστάσεις της Διυπηρεσιακής Επιτροπής Εξαγωγών Σιταριού. Η κοινοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 12 Ιουλίου", ανέφερε το τμήμα.

Οι περιορισμοί ισχύουν για το αλεύρι, το αλεύρι ολικής αλέσεως και το σιμιγδάλι.

Την περίοδο έως τις 12 Ιουλίου θα επιτραπεί η εξαγωγή εκείνων των παρτίδων αλευριού, των οποίων η φόρτωση έχει ήδη ξεκινήσει στα πλοία ή που έχουν μεταφερθεί στο τελωνείο και έχουν καταχωρηθεί στο σύστημά τους, ανέφερε το υπουργείο.

Στα μέσα Μαΐου, το ινδικό υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, «λαμβάνοντας υπόψη το ξαφνικό άλμα των παγκόσμιων τιμών του σιταριού», επέβαλε απαγόρευση εξαγωγής σιταριού από τη χώρα.

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail