Στην Κίνα απαριθμούν τα επτά «θανάσιμα αμαρτήματα» του ΝΑΤΟ

daniel_diaz_bardillo / pixabay
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ, που υποφέρει από τα «επτά πραγματικά θανάσιμα αμαρτήματα», είναι μια τεράστια απειλή για την ανάπτυξη του κόσμου, γράφει η κινεζική έκδοση της People's Daily.

Το πρώτο αμάρτημα της Συμμαχίας, σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, είναι σαφής εκδήλωση ρατσισμού. Το ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία κέρδισε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πιστεύει πως έχασε τον Ψυχρό Πόλεμο.

Το δεύτερο αμάρτημα είναι να θέτει την ιδεολογία στο προσκήνιο. Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πιστεύουν ότι η χώρα τους είναι πάνω από όλες τις παγκόσμιες δυνάμεις.

Επιπλέον, το δημοσίευμα σημειώνει πως η Συμμαχία πάντα αγνοεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Αυτό εκδηλώνεται με την απόφαση να συμπεριληφθεί η Φινλανδία στη σύνθεση. Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται πάντα ότι ενεργεί μόνο σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει καθόλου.

Η Συμμαχία προωθεί επίσης ενεργά την πολιτική του μπλοκ, και αυτό μπορεί επίσης να θεωρηθεί αμάρτημα.

Το έκτο αμάρτημα είναι η εξάπλωση της νοοτροπίας του Ψυχρού Πολέμου καθώς τα μέλη του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να προκαλούν αντιπαραθέσεις στρατοπέδων και να δημιουργούν εντάσεις σε όλο τον κόσμο.

Το μπλοκ επίσης αποκλίνει από την αρχική του επιθυμία να εξασφαλίσει τον Βόρειο Ατλαντικό και εμπλέκεται σε παγκόσμια επέκταση.

"Το ΝΑΤΟ είναι μια τεράστια απειλή για την ανάπτυξη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτό που κάνει το ΝΑΤΟ αξίζει μεγάλη επαγρύπνηση από την πλευρά όλων των ανθρώπων της Γης", συνοψίζει η δημοσίευση.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι στόχος της συμμαχίας είναι η αντιπαράθεση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η περαιτέρω επέκταση του μπλοκ δεν υπόσχεται στην Ευρώπη μεγαλύτερη ασφάλεια. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail