Τζον Μπόλτον: Ο Μπάιντεν έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο στην Ουκρανία

tiburi / pixabay
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν κατάφερε να αποτρέψει τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και τώρα δεν έχει ιδέα τι να κάνει με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον.

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός, ο οποίος είναι ένθερμος επικριτής της Ρωσίας και μία από τις πιο επιθετικές προσωπικότητες της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, εμφανίστηκε στο CBS το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι ο Μπάιντεν «έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο» στο χειρισμό της ουκρανικής κρίσης.

Ο Αμερικανός ηγέτης είχε τα μέσα για να αποτρέψει τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά «δεν τα χρησιμοποίησε», επέμεινε. Σύμφωνα με τον Μπόλτον, ο Μπάιντεν δεν έπρεπε να είχε ανακοινώσει δημόσια ότι δε θα σταλούν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία για να «αφήσουν το βάρος της ασάφειας στη Ρωσία». Το σωστό για τον Μπάιντεν ήταν επίσης να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα πριν από την έναρξη της επίθεσης, όχι αφού είχε ήδη ξεκινήσει, πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πιθανότητα διευθέτησης της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ είπε: «Δε βλέπω καμία πιθανότητα συμφωνίας μεταξύ τους».

«Δεν νομίζω πως ο [Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ] Πούτιν είναι σε θέση να πει ότι πέτυχε τους στόχους της Ρωσίας. Μπορεί να φτάσει σε αυτό κάποια στιγμή. Μπορεί να είναι ψέμα, αλλά θα βρει τρόπο να σταματήσει τις εχθροπραξίες με τους δικούς του όρους», είπε.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επίσης «δεν έχει καμία ευελιξία να διαπραγματευτεί σε αυτό το σημείο», καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των Ουκρανών αντιτίθεται σε τυχόν εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία, πρόσθεσε.

«Οπότε, δυστυχώς, ιδιαίτερα για την Ουκρανία, νομίζω ότι αυτό θα συνεχίσει για κάποιο χρονικό διάστημα», είπε ο Μπόλτον για τις μάχες.

Όταν ρωτήθηκε εάν ο Λευκός Οίκος έχει μια στρατηγική νίκης στην Ουκρανία τώρα μετά από τέσσερις μήνες σύγκρουσης, ο Μπόλτον απάντησε λέγοντας: «Δε νομίζω ότι έχουν».

«Νομίζω πως τώρα δεν ξέρουν τι αποτέλεσμα να περιμένουν. δεν ξέρουν τι θέλουν να πετύχουν» , επεσήμανε.

«Η αρχική στρατηγική [της κυβέρνησης Μπάιντεν] ήταν να αποτρέψει την καταστροφική ήττα» για το Κίεβο, καθώς η Ουάσιγκτον περίμενε ότι η Ουκρανία θα πέσει σε μερικές εβδομάδες, είπε ο 73χρονος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail