Το Κίεβο έτοιμο για συνομιλίες με τη Μόσχα μόλις νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης

twitter.com/DmytroKuleba
Το Κίεβο θα είναι έτοιμο για συνομιλίες με τη Μόσχα μόνο μετά την «ήττα της τελευταίας στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα.

"Ας αλλάξουμε πρώτα την κατάσταση στο μέτωπο και μετά θα μιλήσουμε. Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι συνομιλίες συνδέονται άμεσα με την κατάσταση στο μέτωπο. Το λέω σε όλους τους εταίρους: Η Ρωσία θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο αφού ηττηθεί στο πεδίο της μάχης. Διαφορετικά θα είναι ξανά γλώσσα τελεσιγράφων», είπε σε συνέντευξή του στο Forbes Ukraine, που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό κορυφαίο διπλωμάτη, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι έχει μια θέση αρχών για αυτό το θέμα. «Δεν αποκλείει πιθανές συνομιλίες, αλλά δεν υπάρχουν λόγοι για αυτές τώρα, λαμβάνοντας υπόψη την επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας», είπε, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος το είπε ξεκάθαρα στους δυτικούς ηγέτες που είχαν υπαινιχθεί πιθανές συνομιλίες.

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε τη Δευτέρα, σχολιάζοντας τα λόγια του Κουλέμπα, ότι το Κίεβο δεν επιθυμεί την ειρήνη και έχει αρνηθεί συνομιλίες με τη Μόσχα υπό την υπαγόρευση της Ουάσιγκτον.

"Αυτή είναι μια απάντηση σε όλους όσους κατηγορούν τη Ρωσία ότι παρακάμπτει τις συνομιλίες με το καθεστώς του Κιέβου: το καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε το ίδιο. Ο Κουλέμπα το επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά σήμερα. Ωστόσο, ξέχασε να προσθέσει πως δεν είναι η θέση του κράτους της Ουκρανίας, αλλά ένα τραγούδι της Ουάσιγκτον που πιάστηκε από το καθεστώς του Κιέβου. Αλλά το γεγονός και μόνο ότι ο [ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ] Ζελένσκι και η ομάδα του (τουλάχιστον, ό,τι έχει απομείνει από αυτήν) δε θέλουν καμία ειρήνη έχει επιβεβαιωθεί», έγραψε. στο κανάλι της στο Telegram.

Ο γραμματέας Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στις 3 Ιουλίου πως οι χώρες που ποντάρουν σε περαιτέρω εχθροπραξίες «δεν αφήνουν τον Ουκρανό ούτε να σκεφτεί ούτε να μιλήσει για ειρήνη».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail