Απόστρατος στρατηγός του ΝΑΤΟ αποκάλεσε τη γέφυρα της Κριμαίας νόμιμο στόχο για το Κίεβο

big_nazik / freepik.com
Freepen.gr - Η ουκρανική πλευρά θα μπορούσε να επιφέρει ένα «συντριπτικό πλήγμα» στη ρωσική πλευρά χτυπώντας τη Γέφυρα της Κριμαίας με νέους πυραύλους Harpoon, και αυτός θα ήταν ένας «νόμιμος στόχος», δήλωσε στους Times ο πρώην γενικός διοικητής του ΝΑΤΟ, Στρατηγός του Στρατού των ΗΠΑ, Φίλιπ Μπρίντλοβ.

«Υπάρχουν πολλοί δυτικοί ηγέτες και πρώην ηγέτες, όπως εγώ, που τώρα μιλούν για το τι θα συμβεί εάν η Ρωσία αρχίσει να βυθίζει ουκρανικά πλοία σιτηρών ή εάν ο ρωσικός ναυτικός αποκλεισμός συνεχιστεί… Υπάρχουν συζητήσεις για το πώς μπορεί να αντιδράσει η Δύση εάν συμβεί. Αρκετοί με τους οποίους μίλησα δήλωσαν ότι η «πτώση» (καταστροφή) της γέφυρας του Κερτς θα ήταν τεράστιο πλήγμα για τη Ρωσία. Η γέφυρα του Κερτς είναι νόμιμος στόχος», είπε ο Μπρίντλαβ στη βρετανική εφημερίδα Times.

Ο Μπρίντλαβ ήταν επικεφαλής της Διοίκησης των ΗΠΑ στην Ευρώπη και Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Η γέφυρα της Κριμαίας «καλύπτεται και από τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και Tor-M2. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail