Πετρέλαιο τέλος από τη Ρωσία σε όποια χώρα επιβάλλει πλαφόν ανώτατης τιμής

Freepen.gr - Ενώ οι πιο χαζοί στην αίθουσα - που θα ήταν σύμβουλοι ενέργειας του διαχειριστή του Μπάιντεν (συμπεριλαμβανομένου του συμβούλου της Burisma, Χάντερ Μπάιντεν), των G7 και της Ευρώπης - συνεχίζουν να προωθούν ένα σχέδιο ανώτατου ορίου τιμής στη Ρωσία, η Ρωσία καθιστά πολύ σαφές τι θα ακολουθήσει εάν αυτό το βήμα εφαρμοστεί: «Από όσο καταλαβαίνω», η Ρωσία δε θα προμηθεύει πετρέλαιο σε εκείνες τις χώρες που θα επιβάλλουν ανώτατα όρια τιμών, δήλωσε η Διοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιουλίνα, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Επανέλαβε τα λόγια του Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι η επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο θα ανέβαζε τις παγκόσμιες τιμές και πρόσθεσε πως η Ρωσία εργάζεται πάνω στο δικό της σημείο αναφοράς για την τιμή του πετρελαίου.

Τα σχόλιά της ακολουθούν εκείνα του Ρώσου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη στην κρατική τηλεόραση πως η Ρωσία δεν θα προμηθεύσει πετρέλαιο στις παγκόσμιες αγορές εάν το ανώτατο όριο τιμής που συζητείται οριστεί σε επίπεδο χαμηλότερο από το κόστος παραγωγής της Ρωσίας:

«Αν το ανώτατο όριο τιμής για το οποίο μιλούν είναι χαμηλότερο από το κόστος παραγωγής αργού πετρελαίου… φυσικά η Ρωσία δεν θα προμηθεύσει αυτό το αργό στις παγκόσμιες αγορές, πράγμα που σημαίνει ότι απλά δεν θα αντλήσουμε πετρέλαιο με ζημία».

Για εβδομάδες, οι ΗΠΑ και οι εταίροι συζητούσαν ιδέες για τη μείωση των εσόδων του Βλαντιμίρ Πούτιν, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης όλων των υπηρεσιών που επιτρέπουν τις αποστολές ρωσικού πετρελαίου εκτός εάν οι αγοραστές πληρώσουν για το ρωσικό πετρέλαιο σε ή κάτω από μια συγκεκριμένη τιμή. 

* πληροφορίες Zerohedge.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail