Πριν αλλάξουν συσκευή το ΥΠΕΝ τους έχει …αλλάξει τα φώτα για να βρεθεί η αίτηση μέσα από 5.242 σελίδες

Το ΥΠΕΝ ανάρτησε τη λίστα που περιλαμβάνει 5242 σελίδες εκ των οποίων οι 438 αφορούσαν τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν. 

Από: bankingnews.gr

Από σκληρό καψόνι περνούν οι ενδιαφερόμενο του προγράμματός «Αλλάζω Συσκευή» που θέλουν να κάνουν ένσταση για τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα.
Το ΥΠΕΝ ανάρτησε τη λίστα που περιλαμβάνει 5242 σελίδες εκ των οποίων οι 438 αφορούσαν τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν.
Είχαν την ένδειξη ΝΑΙ δηλαδή εγκρίθηκε η αίτησή τους ενώ οι υπόλοιπες 4804 σελίδες είχαν τα ΟΧΙ δηλαδή η αίτηση τους απορρίφθηκε.
Η αναζήτηση τα αίτησης τόσο για αυτούς που έγινε αποδεκτή όσο και για όσους απορρίφθηκε ήταν το πιο σκληρό καψώνι της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Το ΥΠΕΝ έφτιαξε την μακροσκελή λίστα των 5.242 σελίδων με βάση τον αύξοντα αριθμό της αίτησης αλλά ανακάτεψε τις αιτήσεις με τα ΝΑΙ και τα ΌΧΙ έτσι ώστε να καθίσταται δύσκολο έως ακατόρθωτο να βρει ο ενδιαφερόμενος τη δική του αίτηση.
Παράδειγμα αίτηση με αριθμό 000748560 η αναζήτηση είναι Γολγοθάς διότι στις λίστες του ΝΑΙ δεν έχουν αναρτηθεί με αύξοντα αριθμό 0001 για να συμπληρωθεί ο αριθμός αίτησης 000748559 έτσι ώστε να γίνει εύκολος ο εντοπισμός της αίτησης από τον ενδιαφερόμενο.
Αντίστοιχα έχουν αναρτηθεί οι 4.804 σελίδες για τα ΟΧΙ με αποτέλεσμα ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να βγάλει τα μάτια του πάνω στην οθόνη του υπολογιστή για να βρει την αίτηση.

Οι ενστάσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 28 Ιούλιου στη «Φόρμα Υποβολής Ενστάσεων» αλλά πρέπει πρώτα πρέπει να έχεις βρει εάν είσαι στους δικαιούχους και μετά να καταθέσεις την ένσταση.
Το τεχνολογικό μυστήριο του ΥΠΕΝ έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό στους 879.026 που υπέβαλαν αίτηση ενώ οι επιλέξιμες ήταν μόλις 149.948 διότι εξαντλήθηκε το κονδύλι των 150 εκατ. ευρώ.
Με βάση τα στοιχεία της εφαρμογής οι δικαιούχοι φαίνεται ότι μπορούν να λάβουν ως voucher το ποσό των 1845 ευρώ για την αλλαγή συσκευών.
Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν είχαν λάβει βαθμολογία πάνω από 50,498 έως 99,999, οι υπόλοιπες αιτήσεις που απορρίφθηκαν είχαν βαθμολογηθεί κάτω από 50,498.
Βέβαια η τελευταία αίτηση που πήρε ΝΑΙ είχε λάβει 50,498 και η απορριφθείσα αίτηση και πρώτη στη λίστα του ΟΧΙ είχε την ίδια βαθμολογία δηλαδή 50,498.
Η πλατφόρμα δεν λέει πως η μία πέρασε και η άλλη κόπηκε από την επιδότηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ οι αρχικοί πίνακες κατάταξης βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://allazosyskevi.gov.gr/ και στη θέση Αποτελέσματα Αξιολόγησης.
Οι αιτούντες στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://allazosyskevi.gov.gr/, μέσα από την ειδική «Φόρμα Υποβολής Ενστάσεων», η οποία θα βρίσκεται στην ενότητα Επικοινωνία. Οι ενστάσεις θα υποβάλλονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας επτά (7) ημερολογιακών ημερών, από την επομένη της ανακοίνωσης των προσωρινών αποτελεσμάτων. Συνεπώς, η «Φόρμα Υποβολής Ενστάσεων» θα είναι ενεργή από τις 22/7/2022 έως και τις 28/7/2022. Για να είναι δυνατή η εξέταση της ένστασης θα πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει:
Τον μοναδικό κωδικό της αίτησης που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, για λόγους ταυτοποίησης.

Το ΑΦΜ του αιτούντα

Την τεκμηρίωση τυχόν λάθους υπολογισμού και την επισύναψη των αντίστοιχων τεκμηρίων. Μετά το πέρας της διαδικασίας των ενστάσεων, θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες των δικαιούχων στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail