Η Πολιτική Δύση πήρε 12 δισ δολάρια σε χρυσό από την Ουκρανία από το Φεβρουάριο

Η λεηλασία της Ουκρανίας συνεχίζεται για πάνω από 3 δεκαετίες τώρα. Από τα ατυχή γεγονότα στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η χώρα έχει γίνει στόχος διαφόρων οντοτήτων από την πολιτική Δύση. Η οικονομία, το επιστημονικό δυναμικό, οι φυσικοί πόροι και ο ίδιος ο λαός της Ουκρανίας έχουν υποστεί μια από τις χειρότερες περιπτώσεις εκμετάλλευσης στην πρόσφατη ιστορία. Η οικονομία λεηλατήθηκε από τους διεφθαρμένους ολιγάρχες, ενώ η χώρα γνώρισε σοβαρή διαρροή εγκεφάλων, που οδήγησε σε πλήρη υποβάθμιση του άλλοτε επιστημονικού δυναμικού της, παρά το γεγονός ότι τα επιστημονικά ιδρύματα της χώρας ήταν απαραίτητα σε προσπάθειες, όπως η εξερεύνηση του διαστήματος, πρωταρχικής σημασίας για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι τεράστιοι φυσικοί πόροι της Ουκρανίας κλέβονται μέχρι σήμερα, ενώ ο πληθυσμός της χώρας έχει υποφέρει τρομερά, δεχόμενος διάφορες μορφές βάναυσης εκμετάλλευσης. Εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες από την Ουκρανία έχουν εξαναγκαστεί σε πορνεία, παρέχοντας μια συνεχή προσφορά σκλάβων του σeξ για δεκαετίες. Όλα αυτά οδήγησαν σε μια καταστροφική μείωση του πληθυσμού, ο οποίος μειώθηκε από 52 εκατομμύρια το 1991 σε 41 εκατομμύρια το 2021, μια εκπληκτική μείωση 21% σε μόλις 30 χρόνια. Και όπως φαινόταν ότι τα πράγματα δε θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα, η πολιτική Δύση παρενέβη το 2014 και εγκατέστησε μια κυβέρνηση μαριονέτα γεμάτη με ένα ασταθές μείγμα διεφθαρμένων ολιγαρχών και ανοιχτά νεοναζιστικών οργανώσεων, βυθίζοντας τη χώρα σε πόλεμο με το δικό της πληθυσμό και θέτοντας τις βάσεις για μια σύγκρουση με τη Ρωσία, μια στρατιωτική υπερδύναμη που κατέχει το πιο ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο του κόσμου.

Προς το παρόν, καθώς η Ουκρανία έχει απομείνει με πολύ λίγα να λεηλατηθεί, το καθεστώς του Κιέβου αποφάσισε να εγκαταλείψει τα τελευταία απομεινάρια εθνικού πλούτου της χώρας - τα αποθέματα χρυσού της. Σύμφωνα με το Gold Seek, το καθεστώς του Κιέβου παρέδωσε πρόσφατα τουλάχιστον 12 δισεκατομμύρια δολάρια ουκρανικών αποθεμάτων χρυσού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Φαίνεται πως αυτά μπορεί να είναι τα τελευταία αποθέματα χρυσού που έχει απομείνει στη χώρα. Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση τον Φεβρουάριο, η πολιτική Δύση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, έχει οικειοποιηθεί δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τα αποθέματα συναλλάγματος και χρυσού της Ουκρανίας. Αφού έλαβε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στη λεγόμενη «στρατιωτική βοήθεια», καθώς και χρηματοδότηση για τους κυβερνητικούς θεσμούς του, το καθεστώς του Κιέβου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα αποθέματά του σε χρυσό ως προϋπόθεση για όλη τη βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ».

Ο συντάκτης της έκθεσης, Chris Powell, Γραμματέας/Ταμίας της Gold Anti-Trust Action Committee Inc, δήλωσε: «Από τότε που η Ρωσία άρχισε την επίθεσή της στο μη-Κριμαϊκό έδαφος της Ουκρανίας το Φεβρουάριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν οικειοποιηθεί δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. Γιατί λοιπόν η Ουκρανία θα χρειαζόταν να πουλήσει τα αποθέματά της σε χρυσό, εκτός εάν αυτό ήταν προϋπόθεση όλης αυτής της βοήθειας των ΗΠΑ και της Ευρώπης, ειδικά εφόσον οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη αναλάβει τη φύλαξη του ουκρανικού χρυσού;



Το να απογυμνώνεις τους τραυματίες από τα τιμαλφή τους σε καιρό πολέμου υποδηλώνει πάντα απληστία ή απόγνωση -- όπως η απόγνωση να διατηρήσεις την τιμή του χρυσού σε χαμηλά επίπεδα για να στηρίξεις το δολάριο ΗΠΑ και άλλα δυτικά νομίσματα..."

Την περασμένη εβδομάδα, το Reuters ανέφερε επίσης ότι το καθεστώς του Κιέβου παρέδωσε τον χρυσό της χώρας. Σύμφωνα με την έκθεση, η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας πούλησε αποθέματα χρυσού 12,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της τράπεζας στις 17 Ιουλίου.

"Πουλάμε (αυτόν τον χρυσό) ώστε οι εισαγωγείς μας να μπορούν να αγοράζουν τα απαραίτητα αγαθά για τη χώρα", δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνήτης Κατερίνα Ροζκόβα στην εθνική τηλεόραση. Δήλωσε πως ο χρυσός δεν πωλείται για να στηρίξει το νόμισμα hryvnia της Ουκρανίας.

Το καθεστώς του Κιέβου έχει λάβει οικονομική (και άλλες μορφές) «υποστήριξης ζωής» εδώ και χρόνια, καθώς κακοδιαχειρίζεται σοβαρά την οικονομία για σχεδόν μια δεκαετία. Η πολιτική Δύση προφανώς ήθελε να βεβαιωθεί ότι θα στραγγίξει και την τελευταία σταγόνα από το αίμα της άτυχης χώρας, εκτός από τη δημιουργία ενός είδους ασφαλιστηρίου συμβολαίου για να διασφαλίσει πως η λεγόμενη «βοήθειά» της δε θα παρασχεθεί δωρεάν. Με την σταθερή προέλαση των δυνάμεων της Ρωσίας και των DNR / LNR στο Donbass, το καθεστώς είναι πολύ απίθανο να επιβιώσει μετά το 2022, πόσο μάλλον να επικρατήσει, ειδικά καθώς η λεγόμενη «στρατιωτική βοήθεια» που έλαβε έχει αποδειχθεί αποτελεσματική μόνο στον πόλεμο προπαγάνδας . Παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου και των δυτικών κρατικών μέσων ενημέρωσης να απεικονίσουν τα παρεχόμενα όπλα ως υποτιθέμενους παράγοντες αλλαγής του παιχνιδιού, πέρα ​​από ορισμένες τακτικές επιτυχίες,έχουν αποδειχθεί ότι είναι σε μεγάλο βαθμό ασήμαντα.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταστρέψει τα περισσότερα από τα όπλα που έστειλε η πολιτική Δύση και τα πολυάριθμα δορυφορικά κράτη της. Εκτός από την απαλλαγή από το σκουριασμένο, παλιό υλικό, το οποίο ωφελεί άμεσα τα Στρατιωτικά Βιομηχανικά Συγκροτήματα του ΝΑΤΟ (κυρίως των ΗΠΑ), η πολιτική Δύση κερδίζει επίσης την ευκαιρία να πουλήσει νεότερα όπλα, ιδιαίτερα μαχητικά αεροσκάφη, για να αντικαταστήσει παλαιότερες πλατφόρμες, μαζί με μια μεγαλύτερη μερίδιο της εξαιρετικά επικερδούς παγκόσμιας αγοράς όπλων. Και είναι ακριβώς το καθεστώς του Κιέβου που το πληρώνει με τα χρήματα, τους πόρους και τώρα τον χρυσό που κερδίζουν αμέτρητες γενιές ουκρανικού λαού. Ακόμη χειρότερα, ο ίδιος ο πληθυσμός το πληρώνει με αίμα, καθώς Ουκρανοί άνδρες ουσιαστικά απάγονται και στέλνονται σε σχεδόν βέβαιο θάνατο σε έναν αγώνα που δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα κερδίσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail