Η Ρωσία κλείνει για 10 ημέρες εντελώς τον Nord Stream για λόγους...συντήρησης

nord-stream.com
Ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream προς τη Γερμανία θα κλείσει για 10 ημέρες για ετήσια συντήρηση, επιβεβαίωσε την Παρασκευή η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το έργο.

Και οι δύο σειρές του αγωγού θα σταματήσουν να λειτουργούν για εργασίες επισκευής από τις 11 έως τις 21 Ιουλίου. Ο φορέας εκμετάλλευσης πρόσθεσε ότι η διακοπή είχε προηγουμένως συμφωνηθεί με όλους τους εταίρους.

«Η Nord Stream AG θα κλείσει προσωρινά και τις δύο γραμμές του συστήματος αγωγών φυσικού αερίου της για εργασίες τακτικής συντήρησης, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών μηχανικών στοιχείων και συστημάτων αυτοματισμού για τη διασφάλιση αξιόπιστων, ασφαλών και αποτελεσματικών λειτουργιών του αγωγού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Γερμανία ανησυχεί για το κλείσιμο, φοβούμενη πως η ροή του φυσικού αερίου δε θα επανέλθει, ανέφεραν οι Financial Times την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μείωση κατά 60% της ροής φυσικού αερίου τον περασμένο μήνα από την Gazprom λόγω τεχνικού προβλήματος με ανταλλακτικά έχει προσθέσει φόβους ότι η παροχή μπορεί να διακοπεί εντελώς. Αυτό συμβαίνει καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να συμπληρώσει τα αποθέματά της σε φυσικό αέριο ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Τα τελευταία χρόνια, το έλλειμμα προμηθειών που σχετίζεται με τη συντήρηση μέσω του Nord Stream αντισταθμίστηκε από τις αυξημένες ροές μέσω της Ουκρανίας ή της Πολωνίας. Ωστόσο, διάφοροι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της βιομηχανίας είπαν στους FT πως φοβούνται ότι η Ρωσία μπορεί να μην το κάνει αυτή τη φορά, αφήνοντας την ήπειρο να αντιμετωπίζει ελλείψεις φυσικού αερίου.

Σε απάντηση, η γερμανική κυβέρνηση ξεκίνησε μια δεύτερη φάση «συναγερμού» του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για φυσικό αέριο τριών επιπέδων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail