Άντε πάλι τα ίδια: Η Γουχάν κλειδώνει 1 εκατομμύριο ανθρώπους μετά τον εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων COVID

larcomar / pixabay
Freepen.gr - Η Γουχάν αποφάσισε να κλειδώσει μια περιοχή σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπων αφού ανακάλυψε μόλις «τέσσερις ασυμπτωματικές περιπτώσεις Covid».

Και όλα αυτά ενώ η τουριστική βιομηχανία της Γουχάν μόλις είχε αρχίσει να ανακάμπτει...

Η αυστηρή πολιτική της Κίνας για μηδενικό Covid έχει αναγκάσει για άλλη μια φορά τη χώρα να επιβάλει δρακόντεια lockdown στην περιοχή Jiangxia της Wuhan, όπου ζουν περισσότεροι από 970.000 άνθρωποι.

Η Κίνα το αποκάλεσε τριήμερο «προσωρινών μέτρων ελέγχου», σύμφωνα με το CNN .

Η επαρχία έκλεισε μπαρ, κινηματογράφους, ίντερνετ καφέ, μικρές κλινικές, αγορές γεωργικών προϊόντων, εστιατόρια και ακυρώθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις, αναφέρει η έκθεση. Ακύρωσε επίσης εκδηλώσεις «από παραστάσεις σε συνέδρια» κι έκλεισαν όλοι οι χώροι λατρείας. Τα φροντιστήρια και τα τουριστικά αξιοθέατα αναγκάστηκαν επίσης να κλείσουν.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες στην επαρχία έχουν επίσης ανασταλεί και οι κάτοικοι έχουν κληθεί να μην φύγουν. Έχουν εντοπιστεί «τέσσερις γειτονιές υψηλού κινδύνου» εντός της επαρχίας, με άλλες τέσσερις γειτονιές να παρουσιάζουν «μέτριο» κίνδυνο.

Η Κίνα στοχεύει «να μειώσει περαιτέρω τη ροή των ανθρώπων, να μειώσει τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης και να επιτύχει δυναμικό μηδενικό Covid στο συντομότερο δυνατό χρόνο», αναφέρει μια κυβερνητική δήλωση. Τα τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια τακτικών ελέγχων και στη συνέχεια μέσω εντοπισμού επαφών αυτών των ατόμων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail