Η Τουρκία αλλάζει το όνομά της στον ΟΗΕ από Turkey σε Türkiye για να μη θυμίζει...γαλοπούλα

Freepen.gr - Η Τουρκία ζήτησε επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς οργανισμούς να αλλάξουν το όνομα της χώρας από Turkey σε Türkiye, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, μεταδίδει η σκοπιανή ιστοσελίδα /vecer.mk.

Η Άγκυρα θα στείλει επίσημη επιστολή σε όλους τους διεθνείς παράγοντες την Τρίτη και αναμένει ότι η αλλαγή θα γίνει επίσημη μετά από αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο ΟΗΕ είναι «έτοιμος» για την αλλαγή και η Άγκυρα ενθαρρύνει την αλλαγή στο μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς αλληλογραφίας του, συμπεριλαμβανομένων των ειδήσεων εξωτερικής πολιτικής, πρόσθεσε.

Η αλλαγή ακολούθησε διάταγμα που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αλλαγή του ονόματος της Τουρκίας σε αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, μεταξύ άλλων γλωσσών, συμπεριλαμβανομένης της επισήμανσης των εξαγωγικών προϊόντων.

Το όνομα Türkiye «αντιπροσωπεύει καλύτερα τον πολιτισμό και τις αξίες του τουρκικού λαού», ανέφερε το διάταγμα του Ερντογάν.

Ο ακριβής λόγος της αλλαγής του ονόματος της χώρας και η ώρα που θα συμβεί δεν είναι ξεκάθαροι. Τον Δεκέμβριο, η κρατική τηλεόραση TRT ανέφερε ένα άρθρο σχετικά με την όχι ιδιαίτερα κολακευτική σημασία του ονόματος Τουρκία - Turkey στα αγγλικά ως "είτε ένα μεγάλο πουλί βορειοαμερικανικής καταγωγής" ή "όταν κάτι πάει στραβά".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail