Πως το #turkaegean γυρίζει μπούμερανγκ στους Τούρκους

Μια τελείως διαφορετική άποψη από αυτές που διαβάζετε στο διαδίκτυο. Όπως ίσως γνωρίζεται οι περισσότεροι η Τουρκία μέσω μια εταιρείας δέσμευσε τα πνευματικά δικαιώματα χρήσης του όρου turkaegean για δέκα χρόνια. Ομοίως αποπειράθηκε να κάνει και στην Αμερική αλλά εκεί έφαγε πόρτα. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Λοιπόν επειδή παρατηρώ ότι υπάρχει πλήρης άγνοια περί της κατοχύρωσης ονόματος θα σας γράψω αλλά στο τέλος γιατί όλη αυτή η ιστορία είναι βλακεία για ανίδεους και τίποτα παραπάνω. 

Καταρχήν για εμένα είναι μια μεγάλη νίκη. Με δεδομένη ότι η Τουρκία εδώ και ΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ προσπαθεί να αλλάξει το όνομα της κλειστής μας θάλασσας από Αιγαίο Πέλαγος σε Adalar Denizi (Θάλασσα των Νήσων) είναι μια τεράστια νίκη. 

Για πρώτη φορά παραδέχεται ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ. Αυτή η παραδοχή σημαίνει ότι ΑΠΟΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ που τόσα χρόνια την αμφισβητεί. Και την αμφισβητούσε για τον απλούστατο λόγο ότι ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 3700 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΩΝ. 

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ. 

Στους χάρτες του Μαβί Μαρμαρά (Γαλάζια Πατρίδα) έχουν απαλείψει την ονομασία Αιγαίο και την έχουν αντικαταστήσει με το κακόφωνο Adalar Denizi. Οπότε τι έκαναν; Το μετάνιωσαν; Τόσα λεφτά έδωσαν για να αλλάζουν τα βιβλία και τώρα μπρος πίσω; 

Πάμε τώρα στο ουσιαστικό τμήμα αυτό των πνευματικών δικαιωμάτων. 

Δυστυχώς στον οίκο αντοχής που ονομάζουμε κοινό ευρωπαϊκό σπίτι η πνευματική ιδιοκτησία είναι σαν το σώβρακο από το ανέκδοτο με τους τσιγγάνους. Το χρησιμοποιούν πολλοί και για καταλαβαίνουν πως μπαίνει βάζουν κανόνα το κίτρινο μπροστά και το καφέ πίσω. 

Ο κάθε τυχάρπαστος με 800 ευρώ κάνει αίτηση και εάν το όνομα και το λογότυπο δεν μοιάζει με κάτι που έχει ήδη καταχωρηθεί λαμβάνει την έγκριση. Οι υδροκέφαλοι των Βρυξελλών και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία - οδηγίες δεν έχουν καθορίσει λεπτομέρειες που να σχετίζονται με τις εθνικές, τις διεθνείς ή και τις ιδιωτικές διεκδικήσεις. Κάπως έτσι την έχουν πατήσει μεγάλοι οργανισμοί - κολοσσοί που είχαν κατοχυρώσει το όνομα τους και είδαν να προστίθενται λέξεις και σύμβολα και να χάνουν τις κατοχυρώσεις τους γιατί "υπήρχαν πάνω από 7 αλλαγές". Και φυσικά τα άλλα εξπερ τα δικά μας στα Υπουργεία και τον Οργανισμό που δεν πήραν χαμπάρι τι παιχνίδι τους έπαιξε ο Τούρκος. Κάπως έτσι λοιπόν το #turkaegean έγινε αποδεκτό. 

Αν και με εκνευρίζει όσο και εσάς, ουσιαστικά ο Τούρκος έκανε και πατάτα που εάν είχαμε πατριωτική κυβέρνηση θα το γύριζε μπούμερανγκ με εκτεταμένη καμπάνια, αλλά ταυτόχρονα μια τρύπα στο νερό αφού η κατοχύρωση είναι για χρήση ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ και όχι για ολόκληρη την Τουρκία ή τον κόσμο. 

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΥΣ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

ΥΓ Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά, όπως για παράδειγμα με τους "περίεργους" που έχουν κατακλύσει τα νησιά μας και ας αφήσουμε τις βλακείες για αυτούς που δεν έχουν τι να κάνουν. Επίσης καλό είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι οργανισμών να αφήσουν επιτέλους τα τρακτέρ που έχουν πιάσει για να τους ξύνουν τις ευαίσθητες περιοχές και να ανοίξουν κανά Pc γιατί δεν είναι μόνον αυτές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΕΣ οι ονομασίες που έχουν κατοχυρώσει οι Τούρκοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail