Το Ηνωμένο Βασίλειο θα δώσει στην Ουκρανία MLRS εμβέλειας 80 χιλιομέτρων

Freepen.gr - Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης στην Ουκρανία για να αμυνθεί εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

Αυτό σύμφωνα με το CNN, αναφέρει το Ukrinform.

Η Βρετανία θα στείλει εκτοξευτές M270 ικανούς να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση έως και 80 χιλιομέτρων προσφέροντας «σημαντική ώθηση στην ικανότητα κρούσης για τις ουκρανικές δυνάμεις», σύμφωνα με δήλωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η κίνηση «συντονίστηκε στενά» με την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να παράσχουν στην Ουκρανία το Σύστημα Πυραύλων Πυροβολικού HIMARS – μια παραλλαγή των συστημάτων πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης που θα δοθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στον εφοδιασμό των ηρωικών στρατευμάτων του με τα ζωτικά όπλα που χρειάζονται για να υπερασπιστούν τη χώρα τους», είπε ο Γουάλας.

«Καθώς οι τακτικές της Ρωσίας αλλάζουν, το ίδιο πρέπει και η υποστήριξή μας στην Ουκρανία», πρόσθεσε. «Αυτά τα εξαιρετικά ικανά συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης θα επιτρέψουν στους Ουκρανούς φίλους μας να προστατευτούν καλύτερα από τη βάναυση χρήση πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς από τη Ρωσία, το οποίο οι δυνάμεις του Πούτιν έχουν χρησιμοποιήσει αδιακρίτως για να ισοπεδώσουν πόλεις».
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail