Gorskoe-Zolotoe Pocket: Μια άλλη επική καταστροφή για τις δυνάμεις του Κιέβου

Το δεύτερο μισό του Ιουνίου σημαδεύτηκε από τη δημιουργία ενός ακόμη θύλακα με στρατεύματα υπέρ του Κιέβου στην περιοχή του Ντονμπάς.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν μια σειρά από σημαντικές τακτικές επιτυχίες στο Severodonetsk και τα περίχωρά του, περιορίζοντας τα εναπομείναντα στρατεύματα υπέρ του Κιέβου στο εργοστάσιο Azot και καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της κοντινής βιομηχανικής περιοχής. Η προέλαση εκεί συνεχιζόταν εν μέσω έντονων χτυπημάτων στη στρατιωτική υποδομή της ομάδας δυνάμεων του Κιέβου στην περιοχή καθώς και σε όλη την Ουκρανία γενικότερα. Η ουκρανική ηγεσία έστειλε μεγάλη ενίσχυση στην περιοχή. Όλα αυτά τα στρατεύματα βρέθηκαν αμέσως σε αδύναμη στρατηγική θέση.

Στις 21 Ιουνίου, ρωσικές μονάδες προέλασαν νότια του Lysichansk και απελευθέρωσαν τις πόλεις Ustinovka, Mirnaya Dolina και το χωριό Podlesnoe. Έφτασαν στο Rai-Aleksandrovka και έθεσαν σε αυστηρό έλεγχο με τα πυρά τους το μοναδικό δρόμο που οδηγεί από τις περιοχές Zolotoe και Gorskoe. Σύμφωνα με αναφορές, πάνω από 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκονται τώρα περικυκλωμένοι εκεί. Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι οι υπόλοιπες ομάδες των δυνάμεων του Κιέβου υποχωρούν προς το Μπαχμούτ και το Λυσιτσάνσκ.

Ο εκτιμώμενος αριθμός των στρατευμάτων υπέρ του Κιέβου που έχουν περικυκλωθεί στο Σεβεροντόνετσκ είναι περίπου 2.500. Μαζί με τις δυνάμεις στο Zolotoe, αυτός είναι 4.500. Αυτός ο αριθμός είναι κοντά σε αυτόν, που είχαν οι νεοναζί από το τάγμα του Αζόφ και οι συμμαχικοί σχηματισμοί στη βιομηχανική περιοχή του εργοστασίου Azovstal στα τελευταία στάδια της μάχης της Μαριούπολης.

Οι προσπάθειες της ηγεσίας του Κιέβου να οργανώσει αντεπιθέσεις για να απεγκλωβίσει τις δυνάμεις της σε αυτές τις περιοχές πιθανότατα θα οδηγήσουν μόνο σε αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων που έχουν παγιδευτεί γύρω από το Lysichansk, το Bakhmut, το Slavyansk και το Kramatorsk. Ωστόσο, αυτό είναι ένα από τα πιο πιθανά σενάρια, καθώς η Zelensky & Co τείνει να λαμβάνει αποφάσεις που θα είχαν μεγαλύτερα αποτελέσματα δημοσίων σχέσεων. Και τι καλύτερο από την επανάληψη της «υπόθεσης Μαριούπολη» σε άλλη περιοχή;

Μια άλλη επιλογή για το Κίεβο είναι να οργανώσει μια μεγάλη επίθεση σε ρωσικές θέσεις στις περιοχές Kherson και Mykolaiv ή στην περιοχή Zaporizhzhia χρησιμοποιώντας νέους σχηματισμούς που δημιουργήθηκαν στη δυτική Ουκρανία και εφοδιάζονται με όπλα του ΝΑΤΟ. Αυτή η κίνηση θα απειλούσε τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού από την Κριμαία.

Μια μεγάλη άμεση προέλαση των δυνάμεων του Κιέβου στο έδαφος της Ρωσίας παραμένει απίθανη. Σε αντίθεση με τους δημόσιους ισχυρισμούς Ουκρανών και Δυτικών διπλωματών, η ουκρανική ηγεσία κατανοεί ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει μια περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση με περιορισμένη δύναμη. Μια μεγάλη προέλαση των μονάδων του Κιέβου που θα στόχευαν το ρωσικό έδαφος θα προκαλέσει μια πλήρη απάντηση από τη Μόσχα.

Ως εκ τούτου, τα πιστά στρατεύματα στην κυβέρνηση του Κιέβου έχουν όλοι ευκαιρίες να συμμετάσχουν σε μερικές ακόμη αποφασιστικές μάχες για τη δημόσια εικόνα του «μεγάλου ηγέτη» τους, Zelensky και να πεθάνουν για λογαριασμό του διεθνούς παγκοσμιοποιητικού κατεστημένου.
 
* πληροφορίες southfront.org
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail