Οι νίκες της Ρωσίας στο Ντονμπάς δεν αφήνουν διέξοδο στα ουκρανικά στρατεύματα

Το Κίεβο συνεχίζει να αυξάνει τον αριθμό των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας [AFU], της Εθνικής Φρουράς και της Εδαφικής Άμυνας σε διάφορους τομείς του μετώπου.

Στην περιοχή του Χάρκοβο, ο ρωσικός στρατός πέρασε ξανά στην επίθεση και ανακτά τις χαμένες θέσεις. Οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο χωριό Stary Saltov, το οποίο σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Υπάρχουν επίσης συγκρούσεις στα μέτωπα από το Zupovka έως το Malye Prohody.

Στην περιοχή Izyum, η AFU επιχειρεί να επιτεθεί σε ρωσικές θέσεις στο χωριό Balakleya. Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να διαπεράσουν τις άμυνες από τη βορειοδυτική κατεύθυνση και να αποκόψουν τις ρωσικές μονάδες που προχωρούν από το Izyum στο Slavyansk.

Στις 15 Ιουνίου, άνοιξε ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για τους πολίτες να εγκαταλείψουν το έδαφος του εργοστασίου Azot στο Severodonetsk.

Εκατοντάδες άμαχοι μπορεί να συλληφθούν όμηροι σε καταφύγια βομβών στις εγκαταστάσεις που είναι ακόμα υπό ουκρανικό έλεγχο. Ο αριθμός των Ουκρανών μαχητών στη βιομηχανική ζώνη φέρεται να φτάνει τις 2 χιλιάδες μαχητές, εκ των οποίων το ένα τέταρτο είναι ξένοι μισθοφόροι.

Μετά από παρατεταμένες μάχες, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας διεκδίκησαν τον έλεγχο της Vrubovka στην περιοχή Zolotoe. Οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να σπάσουν την άμυνα της 10ης ταξιαρχίας επίθεσης της AFU στη Vrubovka και να αποκτήσουν βάση στα περίχωρά της. Υποχωρούσες ουκρανικές μονάδες ενισχύουν την άμυνά τους στη Νικολάεβκα και κατευθύνουν ενισχύσεις εκεί.

Στην περιοχή του Svetlodarsk συνεχίζονται οι μάχες για το Semigorye και το Vershina. Ο ουκρανικός όμιλος στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Uglegorsk κινδυνεύει να περικυκλωθεί πλήρως τις επόμενες ημέρες.

Η AFU εξαπέλυσε μια σειρά από επιθέσεις στις κατευθύνσεις Mykolaiv και Kherson. Το Κίεβο προσπαθεί να αναπτύξει μια επίθεση και να επιτύχει οποιαδήποτε σημαντική επιτυχία, η οποία είναι απαραίτητη για την κυβέρνηση Ζελένσκι ως σύμβολο της ικανότητας του ουκρανικού στρατού να συνεχίζει να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν επιτευχθεί στρατηγικές επιτυχίες.

Στις 15 Ιουνίου, ρωσικοί πύραυλοι Kalibr έπληξαν την περιοχή του οικισμού Zolochiv στην περιοχή Lviv. Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκε μια αποθήκη πυρομαχικών για ξένα όπλα που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των οβίδων M777 των 155 mm.

Μεταξύ άλλων στόχων για ρωσικούς πυραύλους ήταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Voznesensk στην περιοχή Mykolaiv. Τα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν αεροπορικό εξοπλισμό της ουκρανικής αεροπορίας.

Το πρωί της 15ης Ιουνίου, η AFU επιτέθηκε στο σημείο ελέγχου στη ρωσική περιοχή Κουρσκ, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει την επίθεσή της και υποχώρησε.

Οι βομβαρδισμοί εναντίον αμάχων στην DPR συνεχίζονται. Μόνο στις 14 Ιουνίου, 18 οικισμοί της DPR χτυπήθηκαν από ουκρανικό πυροβολικό. Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, σκοτώθηκαν 2 πολίτες, τραυματίστηκαν άλλοι 8, μεταξύ των οποίων ένα 12χρονο παιδί.

Ουκρανοί μαχητές πυροβόλησαν ξανά την Τσερνομπάγιεφκα κοντά στη Χερσώνα. Ένας άμαχος άνδρας και μια γυναίκα σκοτώθηκαν, περισσότεροι άμαχοι τραυματίστηκαν.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail