Καλά πήγε αυτό: Ο Μητσοτάκης ζήτησε «εθνική συσπείρωση» και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανοίγει «βεντέτα» με τον Ελληνικό Στρατό

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Την ώρα που η Τουρκία εξαπολύει έναν πρωτοφανή επικοινωνιακό πόλεμο με ακραίες προκλήσεις που έφτασαν μέχρι και σε απειλητικά tweets του Ερντογάν στα ελληνικά, μια  – εκτός τόπου και χρόνου – ελληνική κυβέρνηση επιλέγει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσει ανοιχτή κόντρα με τον Ελληνικό Στρατό.

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Μια βόμβα στα θεμέλια της εθνικής συνοχής και ασφάλειας, για τα «μάτια» της Ουκρανίας και κυρίως της Δύσης, ενόσω οι Τούρκοι έχουν φτάσει να θεωρούν «παράνομες» ακόμα και τις επισκέψεις Μητσοτάκη στα Ελληνικά νησιά, απαιτούν άμεση αποστρατικοποίηση, προαναγγέλλουν γεωτρήσεις, μιλούν για εκτεταμένα δικαιώματα στο Αιγαίο και πραγματοποιούν ξεκάθαρες ασκήσεις απόβασης στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε… «εθνική συσπείρωση απέναντι σε έναν απρόβλεπτο γείτονα», και ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια «συσπείρωσης» επιπλήττοντας τους αρχηγούς του Στρατού και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αποκαλώντας «ελβετικό τυρί» το σύστημα αντικατασκοπείας της χώρας μας! Καταπληκτική ποιότητα συσπείρωσης!

Ακόμη χειρότερα, μετά από αυτή την ακραία τυχοδιωκτική δήλωση και την εντελώς άδικη συμπεριφορά προς το στράτευμα, ο κ. Παναγιωτόπουλος όχι μόνο δεν ήρθε σε συναίσθηση του τι ζημιά διαπράττει στην εικόνα της χώρας τούτη την κρίσιμη στιγμή, άλλα επανήλθε δριμύτερος απειλώντας με τιμωρίες με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα, δηλαδή διεξαγωγές στρατοδικείων!
Επικίνδυνα επικοινωνιακά «τζαρτζαρίσματα»

Κάθε σώφρων νους, θα περίμενε πως οποιαδήποτε προβλήματα έχει ο κ. Παναγιωτόπουλος με το ελληνικό στράτευμα θα όφειλε να τα λύσει εν κρυπτώ, ιδιαίτερα σε μια χρονική συγκυρία που το μάτι της Τουρκίας είναι εστιασμένο στο ελληνικό γίγνεσθαι. Κι όμως! Ο υπουργός Άμυνας διάλεξε να διατυμπανίσει τα παράπονα του από τις Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα να μιλήσει υποτιμητικά γι’ αυτές (!) και κράτησε τη μυστικοπάθεια αποκλειστικά για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία!

Για να περισώσει το πολιτικό του image και την επικοινωνιακή βιτρίνα της κυβέρνησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν διστάζει να ανοίξει δημόσια διαμάχη με τον Ελληνικό Στρατό, την ώρα που ο Τούρκος ψάχνει για τη παραμικρή «χαραμάδα» στη συνοχή της χώρας.

Ένας πολιτικός που «σφράγιζε» το στόμα του για τα ελληνοτουρκικά, λέγοντας πως «δεν είναι καιρός να μιλήσεις στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία», σήμερα κατηγορεί σύσσωμο το στράτευμα για… ανεύθυνη στάση σχετικά με τις απόρρητες πληροφορίες της χώρας. Ένας πολιτικός που διαβεβαίωνε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σύστημα άμυνας», σήμερα εγκαλεί τους στρατιωτικούς για κακούς χειρισμούς.

Στοχοποιείται εκ των έσω το στράτευμα, που έχει υπομείνει μια απίστευτη εκμετάλλευση από την κυβέρνηση, η οποία αναγκάζει τους στρατιωτικούς να «μπαλώνουν» συνεχώς τις «τρύπες» του επιτελικού κράτους. Με απλήρωτες υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες, με «χαμαλοδουλειά», με αδιάθετα ρεπό, με «αγγαρείες» που είναι άσχετες με το έργο που επιτελούν, ακούν από πάνω και τον κ. Παναγιωτόπουλο να τους απειλεί με διεξαγωγή… ερευνών και στρατοδικεία.
Η συμπεριφορά του ΥΕΘΑ βλάπτει πολύ περισσότερο τη χώρα

Την ίδια στιγμή που ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανοίγει βεντέτα με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, η τουρκική εξωτερική πολιτική βρίσκεται σε μια – τέλεια εναρμονισμένη- κλιμάκωση των ελληνοτουρκικών, με αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης να βάλλουν συνεχώς κατά της Ελλάδας.

Ακόμα και αν ο ΥΕΘΑ διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για διαρροές πληροφοριών, ο ανάρμοστος τρόπος που διαχειρίζεται το ζήτημα είναι αφάνταστα πιο επιζήμιος εθνικά, από την όποια υπηρεσιακή πληροφορία μπορεί να διέρρευσε. Το πραγματικό «ελβετικό τυρί» γίνεται το κύρος της συνεκτικότητας μας.

Το μόνο που καταφέρνει με την εμμονή του ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι να διευρύνει το χάσμα μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και στρατού, κάτι που με φόντο τις πρωτοφανείς τουρκικές προκλήσεις, ισοδυναμεί με εθνική αυτοχειρία. Το να εξαπολύει κυνήγι μαγισσών η πολιτική εξουσία εναντίον του στρατού, είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα αυτή την εποχή.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αντί να προσποιείται πως είναι ο μοναδικός… εγγυητής της εθνικής ασφάλειας, ας φροντίσει πρώτα να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στη Βουλή και στον λαό, για τον συστηματικό αφοπλισμό της χώρας μας, κατά τις επιταγές του ΝΑΤΟ…

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail