Στη Γερμανία βλέπουν ότι ο Πούτιν ετοιμάζει μια νέα παγίδα για τη Δύση

kremlin.ru
Νέα παγίδα γύρω από τον τομέα των πρώτων υλών για τη Δύση ετοιμάζει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η Βολιβία έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα λιθίου στον κόσμο και αναζητά επιχειρηματικούς εταίρους για να τη βοηθήσουν να εξορύξει πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται ευρέως στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Κατά τη γνώμη του, ένας από τους διεκδικητές είναι η Ρωσία.

«Εδώ είναι που πρέπει να χτυπηθεί η νέα παγίδα πρώτων υλών του Πούτιν», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο συγγραφέας πιστεύει πως η Ρωσία έχει πλέον ιδιαίτερα καλές πιθανότητες να πετύχει στο παιχνίδι του πόκερ λιθίου και εάν η Μόσχα τα καταφέρει, τότε η Ευρώπη, εκτός από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, μπορεί να έχει και άλλη εξάρτηση σχετικά με τις πρώτες ύλες από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, η Βολιβία έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα λιθίου στον κόσμο - 21 εκατομμύρια τόνους. Σύμφωνα με αυτόν τον δείκτη, είναι μπροστά από την Αργεντινή και τη Χιλή, υπενθυμίζει το άρθρο.

«Εάν η Ρωσία μπορούσε να ελέγξει τα κοιτάσματα λιθίου στη Βολιβία, αυτό θα την έφερνε σε πολύ πλεονεκτική θέση λόγω της σημασίας των πρώτων υλών για τη σύγχρονη οικονομία», κατέληξε το άρθρο.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail