Η Πολωνία αναμένει από το ΝΑΤΟ να κηρύξει τη Ρωσία εχθρό της συμμαχίας στη σύνοδο κορυφής

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Η Πολωνία αναμένει από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα ξεκινήσει την Τρίτη στη Μαδρίτη, να χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως «εχθρό» της Συμμαχίας, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Polsat ο Πάβελ Σολόχ, επικεφαλής του γραφείου εθνικής ασφάλειας της Πολωνίας.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το ΝΑΤΟ στοχεύει στην αντιπαράθεση. Όπως τόνισε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ, η περαιτέρω επέκταση του μπλοκ δεν θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ευρώπη.

"Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ από μόνη της είναι στοιχείο κάποιας διαδικασίας, αλλά πρέπει να απαντήσει σε θεμελιώδη ερωτήματα. Πρώτα από όλα, ξεκάθαρα, και αυτή είναι η προσδοκία μας, να ορίσουμε τη Ρωσία ως εχθρό", είπε ο Σολόχ.

Πρόσθεσε πως αναμένει «ότι η προετοιμασμένη νέα στρατηγική αντίληψη θα παρουσιάσει επίσης μια νέα φιλοσοφία, όσον αφορά την άμυνα και την αποτροπή». Ταυτόχρονα, ο Σολόχ ελπίζει πως στο κλειστό μέρος της στρατηγικής «θα σταλεί ένα μήνυμα σχετικά με τη Ρωσία». «Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε ότι το ΝΑΤΟ θα απαντήσει άμεσα σε οποιαδήποτε παραβίαση του εδάφους των χωρών μελών του», εξήγησε.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail