Το Κίεβο ελπίζει να πάρει υποβρύχια από τη Γερμανία!

12019 / pixabay
Το Βερολίνο μπορεί να παρέχει στο Κίεβο υποβρύχια, αποκάλυψε ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, Ruslan Stefanchuk, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γερμανία εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στη χώρα του.

Μιλώντας πριν από μια συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ την Παρασκευή, ο επικεφαλής του κοινοβουλίου είπε ότι η «προμήθεια του πιο σύγχρονου εξοπλισμού στην Ουκρανία» και η ταχεία λήψη αποφάσεων για το θέμα θα φέρει πιο κοντά την «κοινή νίκη» έναντι της Ρωσίας.

Ο Stefanchuk εξέφρασε την ελπίδα ότι τα συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος IRIS-T θα παραδοθούν αμέσως στην Ουκρανία.

«Δεν αποκλείω να λάβουμε υποβρύχια από τη Γερμανία, γιατί είμαστε έτοιμοι να γίνουμε το ανατολικό αμυντικό σύνορο για ολόκληρη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Η Λάμπρεχτ δήλωσε ότι η χώρα της «θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα για να στηρίξει την Ουκρανία, όχι μόνο αυτήν την στιγμή, αλλά και μακροπρόθεσμα».

Αργότερα, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη Γερμανία σε συνέντευξή του στο Welt TV, ο Stefanchuk επανέλαβε πως το Κίεβο χρειάζεται σύγχρονα όπλα «πρώτα και κύρια».

«Μπορούμε επίσης να πολεμήσουμε με παλιά όπλα από παλιά αποθέματα, αλλά τα νέα όπλα είναι πιο αποτελεσματικά», είπε.

Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία αναμένει από τη Γερμανία να της παράσχει τόσο τεθωρακισμένα οχήματα Marder όσο και άρματα μάχης Leopard, τα οποία ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα περιέγραψε τον περασμένο μήνα ως το «όνειρο» του Κιέβου.

Η ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία ώθησε τη Γερμανία να καταργήσει τη μακροχρόνια πολιτική της κατά της αποστολής όπλων σε ζώνες ενεργών συγκρούσεων και αργότερα να ανατρέψει τη στάση της να μην παρέχει στο Κίεβο θανατηφόρα όπλα.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail