Πούτιν: Η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με πυρηνικά, αλλά μην ξεχνάτε, τα διαθέτουμε!

Η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με πυρηνικά όπλα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μόσχα τα έχει, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, συχνά μπορεί κανείς να ακούσει ανεύθυνους πολιτικούς σε πολύ υψηλό επίπεδο να μιλούν για πιθανότητα να ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος. Η Ρωσία απαντά αναλόγως σε μια τέτοια ρητορική, αλλά μόλις η ρωσική πλευρά απαντά, «κολλάνε σε αυτήν και λένε πως η Ρωσία είναι απειλή».

"Δεν είμαστε απειλή. Ωστόσο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν τι έχουμε και ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε εάν χρειαστεί να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας", τόνισε.

Η ρητορική του πυρηνικού πολέμου επανεμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό τον κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης . Ωστόσο, επεσήμανε τη συμφωνία των πυρηνικών δυνάμεων να αποκλειστεί ένας τέτοιος πόλεμος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν να μειώσουν τον αριθμό των δηλώσεων για την έναρξη ενός πυρηνικού πολέμου προκειμένου να αμβλυνθεί η ένταση της ρητορικής. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Τζον Σάλιβαν χαρακτήρισε τα λόγια του Λαβρόφ για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου ως «πυρηνικό εκβιασμό».

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας προειδοποίησε στις 12 Μαΐου ότι οι προμήθειες όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία αυξάνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης Ρωσίας-ΝΑΤΟ. Αυτό, με τη σειρά του, απειλεί με έναν «πλήρως πυρηνικό πόλεμο».

Το Κρεμλίνο επεσήμανε την ετοιμότητά του να δώσει την «πιο αποφασιστική απάντηση» σε απόπειρες παρέμβασης στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail