Ο Λαβρόφ είπε πώς θα απαντήσει η Ρωσία στις εχθρικές ενέργειες της Δύσης

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο απάντησης στις χώρες που στην πραγματικότητα διέκοψαν την επίσκεψή του στη Σερβία, είπε ότι η Μόσχα δε θα κάνει τίποτα που θα μπορούσε να διαταράξει τους δεσμούς μεταξύ των λαών. 

"Όσον αφορά τις απαντήσεις, ξέρετε, δε θα κάνουμε ποτέ κάτι που περιπλέκει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των λαών. Οι δυτικοί εταίροι μας το κάνουν αυτό", είπε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα όλο και περισσότεροι «λογικοί άνθρωποι στην Ευρώπη αρχίζουν να αναρωτιούνται γιατί πρέπει να κάνουν έναν εχθρό από τη Ρωσία».

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα  Μπρνάμπιτς δήλωσε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς ήταν αναγκασμένος να ασχοληθεί προσωπικά με την επιμελητεία της επίσκεψης του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών που έχει προγραμματιστεί για τις 6-7 Ιουνίου. Σημείωσε ότι η θέση του επίσημου Βελιγραδίου περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η επίσκεψη του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς αναμένεται στις 10  Ιουνίου και η στιγμή στην εξωτερική πολιτική είναι τέτοια που «κανείς δεν θέλει να μιλήσει με κανέναν, πόσο μάλλον να ακούσει». 

Το σερβικό έντυπο Vecherne Novosti δημοσίευσε τη Δευτέρα φωτογραφίες από τις αποφάσεις των Υπουργείων Εξωτερικών της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου να απαγορεύσουν τα κυβερνητικά αεροσκάφη από τη Ρωσία να πετούν στον εναέριο χώρο τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail